כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

הסיפור שלנו

  • עבודת החקלאות

עבודת החקלאות

עוצמתו האדירה ושורשיותו של עץ הזית סחפו גם אותנו…כך, בשנת 1953 הקמנו את קיבוץ מגל בלב כרם זיתים על גבעה בצד המזרחי של עמק חפר. עד היום, כשמשוטטים בשבילי הקיבוץ בין עצי זית עתיקים ומרשימים, חשים את הקשר לאדמה, לטבע ולשורשים, בדיוק כמו לפני 70 שנה...

 

בסוף שנות ה-90, עם תחילתו של משבר המים בישראל, הבנו שעלינו לחשוב מחדש על הגידולים החקלאיים. החלטנו יחד: ממשיכים בחקלאות. עברנו למטעים וכרמים, ובתחום הזית התחלנו בשיקום חלקות בעל (ללא השקיה) כשרוב העצים היו מהזן הסורי המקומי. עם הזמן, עם עליית הביקוש לשמן זית איכותי, נטענו עוד ועוד. כיום אנו מגדלים כ-700 דונם של כרמים קסומים. כל שמני מסיק קיבוץ מגל מיוצרים בכבישה קרה, תחת פיקוח צמוד של מומחים בקנה מידה עולמי המתמחים בגידול הזית.

 

ב-2024 הרחבנו את פעילותנו גם לגידול שומשום ישראלי, בשיתוף עם חברת מקסום ופרופסור צבי פלג מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית. מהשומשום המשובח הזה אנו מפיקים טחינה, שמן וגרעינים באיכות גבוהה בשילוב מסורת, אהבה לאדמה וקשר עמוק למקום.

  • שמני הזית שלנו

שמני הזית שלנו

 

שמני הזית שלנו הם כולם שמני זית בדרגת כתית מעולה שעוברים בכבישה קרה והם מופקים מזני זיתים שגדלו במטע המטופח שלנו, ובמספר מטעים מצומצם הנמצאים תחת פיקוח ובקרה של הצוות החקלאי שלנו.

הכרם בקיבוץ משתרע על פני יותר מ-700 דונם ונחשב למוביל בישראל.

המלאי המוגבל והניהול הקפדני מאפשרים לנו להציע לך בכל שנה את השמן האיכותי ביותר במגוון ניחוחות וטעמים נפלאים.

 

כל השמנים של מסיק הם שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בחומציות של עד 0.5%.

 

  • סדרות השמנים שלנו

סדרות השמנים שלנו

הסדרה הזנית

כוללת שישה זנים: לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, ארבוסנה, קורינייקי,  אסקל וקורטינה. לכל אחד מהזנים טעם ייחודי הנובע מתכונות הזן ממנו הופק השמן, ומאפשר התאמת השמן למזון הנבחר.

בסדרה ניתן למצוא גם את שמן הבית והשמן האורגני, בלנדים המשתנים ממסיק למסיק על פי הרכב הזיתים שנמסקו באותה השנה.

הסדרה הארץ ישראלית

הסדרה כוללת שלושה זנים מקומיים: סורי, נבאלי וברנע.

המסיק הסלקטיבי מתחיל עם שחר ומסתיים לפני הצהריים, על מנת להימנע מטמפ' גבוהות שעשויות לפגוע בהתפתחות הארומות בעת הפקת השמן. הזיתים נשמרים בקירור עד להגעתם לבית הבד שם השמן מסונן מיד לאחר הפקתו על מנת לשמר את מאפייני הטעם והארומה המקוריים שלו.

סדרת כרם יחידני

שלישיית שמני הזית החדשים המצטרפים למשפחת שמני הזית של קיבוץ מגל, סדרה ראשונה מסוגה בישראל המציעה טעימה טרוארית ) Terroir ( משלושה כרמים בשלושה אזורי גידול שונים.

  • בית הבד

בית הבד

ביום המסיק, הזיתים נשלחים אל בית בד ארזים במושב רם און ושם הזיתים עוברים תהליך של שטיפה, מיון, גריסה, הפרדת חומרים- גפת ושמן ולבסוף סינון.

 

כדי לשמור על האיכות הגבוהה לאורך זמן, שמן הזית מאוחסן אצלנו בקיבוץ בתנאי בקרה קפדניים, בחוות המיכלים שלנו. השמן נכנס למיכלי נירוסטה האטומים לאור וחמצן (שני תנאים העלולים לגרום להתחמצנות השמן) ובטמפרטורה אופטימאלית – בתנאים הללו, שמן הזית שלנו נראה טוב, מרגיש טוב, טעמו ואיכותו גבוהים והוא ראוי גם למשיחת מלכים כדרך אבותינו….

  • שומשום ישראלי בגידול מקומי

שומשום ישראלי בגידול מקומי

גידול השומשום, שבעבר היה חלק מרכזי מהחקלאות בישראל ומקור חשוב למוצרים המזוהים עם המטבח הים-תיכוני, כמעט ונעלם בשנות ה־60. בשנים האחרונות, קבוצת מחקר בהובלת פרופסור צבי פלג מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית פיתחה זני שומשום ייחודיים עם תפוקה משופרת המותאמים לקטיף ממוכן. זנים אלו מאפשרים כיום להחזיר את הגידול החשוב הזה למחזור החקלאי בישראל.

 

אנו גאים לייצר טחינה, שמן שומשום וגרעיני שומשום מזנים ישראליים חדשניים אלו. הטחינה שלנו עשויה מהזן מיקה, שגדל בשדות מקומיים ומוכר בזכות טעמו העשיר והאגוזי עם מתיקות טבעית ועדינה. את שמן השומשום אנו מפיקים מהזן יעקובי, שפותחו במיוחד לצורך הפקת שמן. הזרעים נסחטים בכבישה קרה, ללא חימום או קלייה, מה שמאפשר לשמור על טעמם העדין. לבסוף, גרעיני השומשום שלנו מגיעים מהזן רון, שפותח במיוחד לאפייה. הגרעינים לא קלופים, טבעיים וטריים במיוחד, ומתאימים למגוון רחב של שימושים קולינריים. יחד, שלושת המוצרים הללו מייצגים חיבור מחודש למסורת ולחדשנות בחקלאות הישראלית.

 

צילום: פרופסור צבי פלג