למה כדאי ונכון להוסיף שקדים לתפריט שלנו
רבות דובר ומדובר על יתרונות השקד, הבאנו לכם כאן סיכום קצר המפרט למה כדאי ונכון להוסיף שקדים לתפריט שלנו
רבות דובר ומדובר על יתרונות השקד, הבאנו לכם כאן סיכום קצר המפרט למה כדאי ונכון להוסיף שקדים לתפריט שלנו: השקד הוא בין המזונות הטבעיים, העשירים ביותר בסיבים תזונתיים עד פי 2 מאגוזים אחרים.
השקד עשיר בחלבון, עם רמות גבוהות של חומצות אמינו ארגינין.
השקדים עתירי ויטמינים ונוגדי חמצון. השקד מכיל רמה גבוהה מאוד של ויטמין E, (חופן שקדים מספק כמחצית הכמות המומלצת ליום).
בשקדים מתקיים איזון של מינרלים- אחוזים גבוהים של סידן, אשלגן ומגנזיום לצד רמות נמוכות ביותר של נתרן.
השקדים מכילים רמות גבוהות של פיטוסטרולים.
חומצת השומן המובילה בשקדים היא חד בלתי רוויה לצד רמה קלורית ואחוזי שומן רווי נמוכים בהשוואה לאגוזים אחרים.
מחקרים הוכיחו שאכילה יומית של שקדים ואגוזים מסייעת להפחית בכחצי את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.
הפחתת גורמי סיכון למחלות לב – מחקרים קליניים מראים הפחתה של כ-10% ברמות ה-LDL ("כולסטרול רע") ושיפור ביחס :HDLטריגליצרידים, תוך שמירה על רמות ה-HDL ("כולסטרול טוב").
שילוב שקדים בתפריט הרזיה סייע לתחושת השובע תוך ירידה במשקל, שיפור בהיקף מותניים וירידה באחוזי שומן.
תזונה ים תיכונית המשלבת שקדים או אגוזים נמצאה במחקרים יעילה יותר מדיאטה דלת שומן בהפחתת גורמי סיכון – כולסטרול, טריגליצרידים ויתר לחץ דם תוך שמירה על המשקל.
תזונה נכונה חשובה וחיובית מאוד לאורח חיים בריא ואריכות ימים. שקדים ואגוזים הם חלק מהמלצות למזון בריא וחיוני לגוף.
אז אחרי כל זה, לא תוסיפו שקד?
מוגש כמזון למחשבה. שקד קיבוץ מגל