קיץ 2022 - עדכון עונתי
אין דבר יותר מקסים מבוקר בכרם – כשעדיין חשים את הקור והלחות של הלילה, כשהכל שקט שקט והקרניים של השמש הזורחת מלטפות את העצים.אנחנו אוהבים את הכרם והוא בתמורה מחזיר לנו אהבה!
אין דבר יותר מקסים מבוקר בכרם – כשעדיין חשים את הקור והלחות של הלילה, כשהכל שקט שקט והקרניים של השמש הזורחת מלטפות את העצים.
אנחנו אוהבים את הכרם והוא בתמורה מחזיר לנו אהבה!
כל השנה אנחנו מטפלים בכרם: מים, עוקבים אחרי הצימוח, אחרי הפריחה ואחרי החנטים – תמיד בהתרגשות והודיה שהטבע לא עוצר ולא נח לרגע.
תקופה זו של השנה היא קריטית ביותר ודורשת מאיתנו להגביר את תדירות הביקורים כדי לראות כל הזמן מה קורה ולזהות היכן תדרש התערבות שלנו – כדי שבסופו של דבר, כל מה שמתפתח עכשיו יהפוך לשמן זית נפלא.
את מגמות היבול של הזיתים בחלקות השונות אנחנו מתחילים לזהות כבר בימים אלה ונעקוב אחריהן עד מועד המסיק שמתקרב בצעדים ענקיים.
השנה היה לנו חורף טוב, עם טמפרטורות נמוכות שאפשרו לעצים לצבור מנות קור וביחד עם כמויות גשם גבוהות זה הביא אותנו לכמות יבולים גבוה – לפחות כך נראה כרגע.
עם זאת אנחנו רואים שיש זנים מסויימים בהם אחוז החנטה היה נמוך יותר לעומת זנים אחרים.
המסקנה שלנו היא שכנראה למועד הפריחה היתה השפעה על כך – וכפי הנראה באותם זנים הפריחה התרחשה בימים בהם ירד גשם, מה שפגע בחנטה בפרחים והוביל לירידה בכמויות הפרי על העצים.
התקופה בה אנו נמצאים עכשיו – אמצע עונת הגידול של הזיתים, כבר דורשת מאיתנו מחשבה ותכנון קפדני כי כרמים עם יבול גבוה וכאלה עם יבול נמוך מתנהגים שונה ולכן יש להתייחס אליהם אחרת – גם בכמויות המים שבהם נשקה את הכרמים וגם בטיפול במזיקים.
נושא ההשקייה קריטי בהכנת הפרי לבית הבד – למרות שנדמה שיש עוד זמן רב. כיוון שאיכות שמן הזית שהיא חשובה ביותר מושפעת מאוד מכמויות המים בפרי ומגודל הפרי שמגיע לבית הבד.
אנחנו תמיד בשאיפה להגיע עם זיתים בגודל אופטימאלי לבית הבד בכדי לקבל שמן איכותי וטוב.
מה שעדיין לא ברור זה איך ישפיעו הטמפרטורות הגבוהות בקיץ על הצטברות השמן בפרי – אבל זה קצת מוקדם לדעת.
אנחנו יודעים שבקייצים חמים צבירת השמן מאוד נמוכה בפרי – לכן מבחינתנו – עדיין מוקדם לדעת מה יהיו כמויות השמן גם בכרמים שכרגע נראים עם יבול רב.
מה שלא יהיה אנחנו תמיד עם יד על הדופק ותמיד עושים הכל כדי לגדל זיתים מצויינים שמהם נייצר שמן זית נפלא!
מזמינים אתכם לרשום בוויז "מסיק קיבוץ מגל"
ולהגיע לבקר אותנו במרכז המבקרים שבקיבוץ >>
לטעום להריח ולבחור את הזן שלכם – כי כל זן והארומה שלו!