עוד רגע, מסיק!
הוא ממש כבר כאן, המסיק (סוף סוכות)והשנה נראה שהולך להיות מסיק קצת שונה ומאתגר מהרגיל.
הוא ממש כבר כאן, המסיק (סוף סוכות)
והשנה נראה שהולך להיות מסיק קצת שונה ומאתגר מהרגיל.
כולם וודאי כבר שמעו ומכירים את תופעות מזג האוויר החריגות באיזורנו, על הבצורות המתמשכות, השטפונות וכו',
מה שגורם למחסור בשמן זית ביוון, טורקיה, ספרד ואיטליה – יצרניות שמן הזית הגדולות בעולם
וכמובן גם אצלנו בישראל.
תנאי מזג האוויר הקיצוניים משפיעים מאוד על עץ הזית וגורמים לירידה משמעותית בכמויות הזיתים על העצים.
חלק מהזנים שאנחנו מגדלים 'סבלו' בשנה החולפת ממזג האוויר הקיצוני (קיץ חם מאוד וחורף לא קר מספיק), שפקד אותנו והיבול בהם הוא נמוך מבד"כ.
על אף כל זאת, אנחנו עושים את כל שניתן כדי להמשיך לגדל ולייצר שמן זית איכותי וללא פשרות.
השנה המסיק יחל בזן ארבקינה, שהבשיל מוקדם בכרמים שלנו ולכן התוכנית היא לסיים למסוק אותו עד סוף אוקטובר.
את המסיק נמשיך עם הזן קורנייקי וכל שאר הזנים, בכרמים בקיבוץ ובעמק החולה, ובהמשך נגיע לכרמים ברמת הגולן המבשילים בד"כ כחודש אחרי השפלה.
שניה לפני ההחלטה על רגע המסיק אנחנו מנסים להבין את הצרכים, את הארומות והטעמים שאתם הלקוחות שלנו מבקשים לקבל בשמני הזית, כדי שנוכל כמו בכל שנה לייצר שמני זית איכותיים, זוכי פרסים.
למועד המסיק יש חשיבות גדולה מאוד בכך, זיתים הנמסקים ירוקים הם בד"כ בעלי ארומות וטעמים ירוקים ועזים וזיתים הנמסיקים שחורים או סגולים הם בעלי ארומות וטעמים בשלים יותר ומכאן החשיבות הגדולה בדיוק מועד המסיק.
בשלב הבא, עורכים בירור על מצב החלקות והבשלתן ,הבדיקה תמיד תסתמך על בדיקות מעבדה הבודקות מספר פרמטרים כגון אחוזי השמן, אחוזי החומר היבש והמים בפרי.
כל הפרמטרים הללו חשובים מאוד בבואנו למסוק, כדי שהשמנים יהיו נפלאים ולכן כולם נכנסים לתוך מערכת השיקולים.
בימים אלה אנחנו עורכים גם חשיבה עתידית בדבר התאמת זנים לאקלים המשתנה, וכדי להפחית אולי את תופעת הסירוגיות – בה שנה אחת העץ עמוס פרי ובשנה העוקבת היבול דל.
זו גם עוד סיבה לכך שהכרמים שלנו פרוסים ברחבי הארץ (טרוארים מגוונים) וכל אזור מביא איתו את האיכויות והטעמים שלו.
בשנה החולפת אפילו השקנו סדרה טרוארית בשם 'כרם יחידני', שהביאה את הייחוד של כל אזור גאוגרפי לבקבוק השמן.
על אף כל זה, אנחנו שמחים וגאים בעבודה, ונמשיך לעשות הכל כדי להמשיך לחדש וליצור עבורכם את שמני הזית המשובחים ביותר.
אז שתהיה לכולנו שנה טובה,
שנת מסיק מוצלחת
וכתית מעולה!