סיכום מסיק 2021
עונת המסיק כבר כאן ואני מוצא לנכון לשבת לכתוב לכם החברים שלנו כמה מילים על מה שקורה אצלנו במסיק קיבוץ מגל בתקופה זאת של השנה.
עונת המסיק כבר כאן ואני מוצא לנכון לשבת לכתוב לכם החברים שלנו כמה מילים על מה שקורה אצלנו במסיק קיבוץ מגל בתקופה זאת של השנה.
כמי שמנהל את מסיק כבר מספר שנים, אחד הדברים הכי חשובים בעיני, החלק עליו אני נותן את הדגש הכי משמעותי כל השנה ובעיקר בעונת המסיק הוא איכות שמני הזית.
היכולת שלנו לגדול בכמויות ולא לוותר על איכות היא משימה הדורשת מחשבה, תכנון קפדני – ותשומת לב רבה שלי ושל כל המערכת.
תקופת המסיק זו אחת התקופות החשובות בה בעצם נקבעת איכות השמן שתשפיע על כל השנה.
אנחנו רואים חשיבות רבה ביכולת שלנו להבין ולחזות מראש מה יהיה זמן ההבשלה של הפרי בכל אזור, חלקה וזן ולתזמן בהתאם את מועד המסיק האופטימלי בשביל לקבל את הטעם המדויק עם הריח והאיכות המקסימלית – כל זה דורש מאיתנו מחשבה והבנת כל הגורמים המשפיעים על גידול הזיתים בכרם – עד הפרטים הקטנים.
הידע שרכשנו בשנים האחרונות עוזר לנו בחיבור של כל הגורמים שבזכותם אנו מצליחים לייצר עבורכם בכל שנה שמן זית איכותי!
מגוון רחב של גורמים אחראים להצלחה ואני רוצה לנצל את הבמה להודות להם:
- לצוות של מבוא חורון שמפעילים את הבוצרת
- לבית הבד האיכותי ארזים, של משפחת ארזי, שהוא – בית בד הטוב ביותר בארץ ללא ספק!
- לאיש המלווה אותנו להגעה למצויינות כבר שנים – אהוד סורינו – שמכוון ומקפיד על קלה כחמורה.
- ובסוף לדבר הכי חשוב, הצוות שמרכיב את המותג מסיק, המגדלים, המתפעלים והמשווקים את התוצרת – צוות קטן ואיכותי שאיתו אני רץ קדימה ומוביל את מסיק להיות תמיד מותג שמן הזית הטוב ביותר בארץ.
אז כמו שאומרים אצלנו:
איכות, איכות, איכות…
רוצה לסיים באיחולים לכל מגדלי הזיתים בארץ, שתהיה זו עונת מסיק מוצלחת עם המון שמן זית נפלא!
שלכם,
אורן