כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מגזין קיבוץ מסיק מגל

קטיף השקדים כבר כאן

בימים אלה אנחנו עוקבים מקרוב אחר הבשלת השקדים בכרמים שלנו.הכרמים שלנו שפרחו בפברואר בשפע של פריחה יפהפיה התמלאו בפרי והם אוטוטו יהיו מוכנים לקטיף.

צוות מסיק
דק' קריאה: 1

יש לנו בקיבוץ מגל  כרם שקדים המתפרס על כמעט 700 דונם בו אנו מגדלים חמישה  זני שקד.
הזן העיקרי נקרא אום אל פאחם או חאסן, שמו הוא על שם הבחור או הכפר בו נמצא הזן לראשונה – הזן הינו גדול במיוחד וטעמו המיוחד הוא מתקתק ועדין.
זן נוסף הוא הנפה על שם נפה וואלי שבקליפורניה ארה"ב משם הגיע הזן.
עוד שני זנים הם ה-54 או בשמו המלא כוכב וה-53 בשמו המלא כוכבא – אלו הם זנים מפרים שעיקר תפקידם בכרם הוא להפרות את הזן העיקרי.
והזן החדש מתן שניטע בשנים האחרונות הוא זן שפותח בארץ בנווה יער ע"י דורון הולנדר, בין יתרונותיו הרבים העובדה שהוא לא דורש זן מאביק.

העצים נטועים בשורות כאשר בין כל שתי שורות של הזן אום אל פאחם נטועים זנים אחרים – זאת בשביל להגדיל את הסיכויים להאבקה ולעטוף את הזן העיקרי בעצים אחרים הפורחים במועדים מעט שונים וכך להגדיל את הסיכוי להפרייה של הפרח.
ההפרייה בין הזנים מתבצעת בתחילת חודש מרץ ע"י דבורים, בתקופה הזאת מי שמבקר בכרם שומע את זמזום הדבורים המשמח כל כך, דבורים עמלות מבשרות על הפירות העתידיים.

במהלך הגידול אנחנו מבצעים מספר פעולות בשביל לשמור על העצים, הנוף הירוק והפרי
וכל זה מלווה במערכות בקרה ממוחשבות ובעזרת הידע של הצוות החקלאי.

אנחנו מגיעים עכשיו לישורת האחרונה של הגידול – ימי הקטיף שהם חגיגה גדולה.
השנה החגיגה כפולה, כיוון שהצטרפו לכלים החקלאיים מנערות חדשות שאמורות ליעל את העבודה ולחסוך כוח אדם.

בימים אלה ניתן כבר לראות שנפתח חריץ קטן בצבע צהוב בקליפת השומר הירוקה של השקד וככה בעצם אנחנו יודעים שמועד הקטיף קרוב.

לאחר הקטיף המתבצע עבור כל זן בנפרד, השקדים עוברים למשטח יבוש – שם הם נחים כעשרה ימים עד לייבוש מלא ועובדים למכון הפיצוח להפרדת החלקים העוטפים את השקד ולקבלת השקד הישראלי שלנו! 

 

מוזמנים להגיע אלינו למרכז המבקרים לשמוע הסברים על השקדים שלנו ולטעום מהם. להתראות!