מסיק הזיתים בשנים האחרונות עבר מהפכה וכיום הוא כמעט כולו מסיק ממוכן.
על מנת לייצר שמן בכמויות גדולות שיספיקו את הביקוש הגדל, חייבים למסוק את הזיתים בצורה יעילה שאינה פוגעת בפרי ובעץ.
בתכנון כרמי הזיתים שלנו, אנו משתמשים בשתי שיטות גידול – שיטת גידול אינטנסיבית וסופר אינטנסיבית זאת בכדי להתאים את המסיק לשתי המכונות המוסקות את הזיתים – המנערת והבוצרת.
המנערת
המנערת תאימה לכרמים אינטנסיביים בהם המרחק בין העצים גדול ומאפשר למכונה לעבור בין השורות ולזרוע הארוכה של המכונה לתפוס את הגזע.
מאחר וזוהי נטיעה מרווחת יחסית, עץ הזית יכול לגדול לגובה ולרוחב ולכן בחלקות הללו העצים גדולים יותר.
המנערת היא בעצם זרוע ארוכה אשר תופסת את הגזע ומנערת אותו כך שהפרי נושר במעין גשם של זיתים ליריעה גדולה על הקרקע.
בסיום הניעור היריעה נאספת והזיתים עוברים למסוע שבסופו מפוח המפריד את בין הזיתים הכבדים הנופלים לתוך מיכל לעלים הקלים העפים ברוח לקרקע.
את המיכלים המלאים אנו מעבירים למשאיות המעבירות את הזיתים עוד באותו יום אל בית הבד.
העבודה במנערת מצריכה עבודה של צוות גדול הכולל את מפעיל הזרוע, מפעיל המסוע, פועלים אשר פורסים את היריעות מתחת לעץ, נהג טרקטור שמחליף את המיכלים המלאים במיכלים ריקים מזיתים.
הבוצרת
הינה מכונה המגיעה מעולם היין והותאמה למסיק זיתים, מכאן שמה.
זוהי מכונה דמויית טרקטור מאוד גבוה שבמרכזו חלל ריק. הבוצרת נוסעת "מעל" לשורות העצים עוטפת אותם ושואבת את הזיתים מהעץ אל מיכל הנמצא עליה.
מיכל הזיתים גדול מספיק כדי לאחסן כמות זיתים ממספר שורות בחלקה.
חלקות הזיתים המותאמות לבוצרת נקראות חלקות סופר אינטנסיביות מכיוון שנטיעה בהם היא צפופה מאוד.
מסיק כזה מאפשר נטיעה גדולה יותר של עצים לדונם, אך מצריך טיפול וגיזום לאורך כל השנה על מנת לשמור את עצי הזית קטנים ונמוכים כדי שיתאימו לגודל הבוצרת.
העבודה בבוצרת מאוד חסכונית בכ"א מכיוון שאדם אחד בלבד מפעיל אותה.