מאכלים שתוספת של שמן זית תשפר אותם משמעותית
לשמן הזית סגולות בריאותיות רבות וטובות ולא בכדי יש לו מקום של כבוד במטבח הים תיכוני וכיום גם במטבח המערבי. לצד סגולותיו הרפואיות הוא משתלב מצוין במתכונים שונים, גם כאלו שעל הנייר יראו לנו כבלתי שגרתיים בהם הוא משמש לתיבול ולהעשרת הטעם. אם מתחשק לכם לצאת קצת מהשגרה ולתבל עם שמן זית מאכלים נוספים מלבד הסלט, הכנו עבורכם רשימה של כמה מאכלים אשר ישמחו לתוספת רעננה.
לשמן הזית סגולות בריאותיות רבות וטובות ולא בכדי יש לו מקום של כבוד במטבח הים תיכוני וכיום גם במטבח המערבי. לצד סגולותיו הרפואיות הוא משתלב מצוין במתכונים שונים, גם כאלו שעל הנייר יראו לנו כבלתי שגרתיים בהם הוא משמש לתיבול ולהעשרת הטעם. אם מתחשק לכם לצאת קצת מהשגרה ולתבל עם שמן זית מאכלים נוספים מלבד הסלט, הכנו עבורכם רשימה של כמה מאכלים אשר ישמחו לתוספת רעננה.
אופים עם שמן זית
אנו רגילים לחשוב ששמן זית מתאים רק להכנת סלט ירקות, סלט טונה או כל סלט אחר על גרסאותיו השונות. אולם מה שאנחנו לא יודעים הוא ששמן זית איכותי מעמיד לרשותנו עולם נפלא של אפשרויות וטעמים עשירים להפליא. מי היה מאמין למשל שיגיע היום שנעשה שימוש בשמן זית בעת אפיית קינוחים? מטילים ספק? מדוע שלא תנסו? אם פעם שימוש בשמן זית לאפייה היה נראה לנו כמו רעיון מוזר, כיום מדובר באקט מקובל הקיים במטבחים רבים. כאשר אופים ניתן בהחלט להחליף את החמאה, המרגרינה או השמן הצמחי בשמן זית ולהפתיע את החך ואת חוש הטעם. לשמן הזית ישנה ארומה ייחודית המאפשרת לשלב אותו גם בקינוחים שוקולדים במיוחד, תהיו בטוחים שהטעם יהיה ממש מיוחד ושהמאפה הטעים יהיה גם בריא יותר, מה רע?
שוברים מיתוס: אפשר לטגן עם שמן זית
אחד המיתוסים הנוגעים לשמן זית הוא שהוא לא מתאים לטיגון. אולם בקיאות בסוגים השונים של שמני הזית שקיימים יוכיח, כי מיתוס זה הוא שגוי ולכן הגיע הזמן לנפץ אותו כליל. אנו רגילים לטגן עם חמאה או עם סוגים אחרים של שמנים אשר בפועל נשרפים מהר יותר משמן זית. נקודת העישון של שמן זית היא גבוהה ביחס לשמנים אחרים, בהנחה שמדובר בשמן זית איכותי. שמן זית בריא יותר ולכן גם הטיגון עמו יהיה בריא יותר והטעם הייחודי שלו רק יוסיף למאכלים שתטגנו. אם ניקח לדוגמה מאכל מטוגן פופולרי כמו שניצל או צ'יפס וננסה לטגן אותו בשמן זית, מה נקבל? אנו ממליצים לכם לנסות ולשתף אותנו בחוויות ובתוצאות של הניסוי.
שמן זית במטבח האסיאתי
איכותו של שמן הזית היא תוצר של הזיתים מהם מיוצר, כמו גם של תהליך הייצור שלו. כשם שלכל זן של זיתים ישנו טעם שונה, כך גם לכל שמן זית יהיה טעם ארומה משלו. רצה הדבר ועובדה זו מאפשרת לעשות שימוש בשמן זית במתכונים מסוגים שונים ולשדרג מאכלים אשר לא חשבנו שמתאים לשלב בהם שמן זית. כאן המטבח האסיאתי נכנס לתמונה ושוב מחכה לכם הפתעה: שמן זית אינו שמור למטבח איטלקי בלבד. הוא מתאים במיוחד למנות מוקפצים אסיאתיים מכל סוג, וטעמו יהיה עדין אך עדיין לא יהיה ניתן להתעלם ממנו כלל. אז פעם הבאה שאתם מכינים מוקפץ או אפילו מטגנים אגרול, נסו להשתמש בשמן זית ועולם חדש של טעמים יפתח בפניכם.
ולקינוח: כל הסיבות להשתמש בשמן זית
יש עוד מגוון רחב של מאכלים ותבשילים שהולכים נהדר עם שמן זית. לחובבי בשר, צמחונים ואפילו טבעונים. שמן זית טומן בחובו יתרונות רבים, וכן רובם גם בריאותיים. רבים כבר יודעים לספר כי שמן הזית יכול להקטין את הסיכוי למחלות והפרעות לב, להוריד את רמת הכולסטרול הרע ולחץ דם והוא ידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות. הוא תומך בספיגת סידן, הוא מסייע למערכת העיכול לעשות את עבודתה כמו שצריך, מביא לאיזון רמות הסוכר בדם ואף שומר על מידת האלסטיות של העור ועל המראה שלו רענן. לכן אם שאלתם את עצמכם אם כדאי לוותר על הוספת שמן זית לסלט, התשובה לכך היא ללא ספק לא מוחלט (במינון הנכון כמובן).