סיכום עונת המסיק 2017
המסיק החל בחשש מה בגלל הקיץ החם שעברנו. כאשר הקיץ חם מאוד, הטעמים המתפתחים בזית עשויים להיות שונים, ולעיתים אפילו לא להתפתח, מה שמוביל לשמן זית שטוח וחסר אישיות.
הפתיחה המהוססת עם המסיק של האסקל התחלפה בתחושת הקלה כאשר הגענו לארבקינה, והחיוך והלב התרחבו בשמחה גדולה כאשר נכנסנו ללב המסיק עם שאר הזנים שלנו. הקורנייקי מהחלקות הצעירות, הברנע, הפיקואל, הקורטינה והפישולין מהחלקות הבוגרות, ומאוחר יותר – גם הלצ'ינו והחלקה האורגנית.
השמנים קיבלו ציונים גבוהים ע"י צוות בקרת האיכות שלנו והיעדר הגשמים הקל על קבלת ההחלטות בנוגע לניהול המסיק והגעה אל כל זן וחלקה במועד המתאים (שלא ישתמע שאנחנו לא אוהבים גשם, כן?).
מהירות העבודה שאנו מסוגלים להגיע אליה בשטח הקלה גם היא על העבודה בבית הבד ויצרה רצף עבודה איכותי ויעיל בין המוסקים בשטח, דרך בית הבד, ועד להגעתו של השמן אל מחסן השמן – בדרכו לסיווג, בקרת איכות וביקבוק.
עכשיו כשהשלבים הללו מאחורינו, מה שנותר הוא רק לשמר על כל הטוב שיש ולהביא אליכם את השמנים שלנו, באיכות הכי גבוה ובטעמים הכי טובים – ממש כמו שהטבע רצה.
שתהיה שנה טובה ומלאת בריאות!