מה כוללת החקלאות של מגל בימים אלו?
יש לנו 1100 דונם זיתים, 600 דונם שקדים, 600 דונם אבוקדו, 80 דונם רימונים.
חוץ ממני יש עוד 9 עובדים בצוות המטעים. כולם חברי הקיבוץ וילדיהם, למעט 5 עובדים תאילנדים. הצוות הזה עושה את כל העבודה מהגידול והקטיף, ועד מילוי הבקבוקים והשיווק.
האווירה בצוות מאוד מיוחדת. זהו צוות איכותי עם מוטיבציה גבוהה. הצלחת המטעים נובעת מהמקצועיות של הצוות ומההקפדה על כל פרט בתהליך. לכל אחד יש תחום מומחיות, אני רק מחבר את החוטים. עושים הכל בעצמנו. אם הצוות לא היה מוכן לתרום ולהתאמץ ההצלחה לא היתה גדולה כל כך ועל כך תודתי לכל הצוות.
יש עתיד לצעירים בענפים החקלאיים?
אני מאוד מאמין בקליטת חברים/בנים/תושבים. מי שגר במגל מחובר לאדמה שלה. מבחינתי הוא עדיף על אדם מבחוץ בעל ניסיון רב בחקלאות. החיבור בין האדמה- הגידול- העובד- הלקוח הוא מבחינתי חיבור מנצח. עובדה היא שמגל נמצאת בחזית האיכות בכל הגידולים. האבוקדו שלנו בטופ של הטבלה בגרנות. השמן זוכה בפרסים. מכל הארץ באים לראות את מטעי השקדים שלנו. רק אנשים שאיכפת להם משיגים רמה כזו. היום, כל מי שמבין בשמן זית איכותי, טובי השפים ומסעדות היוקרה רוצים את השמן שלנו.