רכיבים תזונתיים
השקד הישראלי הינו פיתוח מתקדם של הטבע. גדולתו של השקד נובעת בעיקר מסך חלקיו. הוא אוצר בתוכו רכיבים תזונתיים איכותיים הפועלים כל אחד בנפרד ובשילוב כוחות.
סיבים תזונתיים- השקד הוא בין המזונות והאגוזים העשירים ביותר בסיבים תזונתיים באופן טבעי.הסיבים מסייעים לתחושת שובע, עשויים לסייע להפחתת רמות הכולסטרול בדם ולשפר את פעילות מערכת העיכול.
חלבון- השקדים עשירים בחלבון המקל על תחושת השובע. החלבון בשקדים עשיר בחומצת האמינו- ארגינין ולכן עשוי לתרום להפחתה ביצירת דלקת טרשתית ( שלב מקדים בהתפתחות מחלות לב).
ויטמין E ונוגדי חמצון– השקדים עשירים בוויטמינים ובמגוון רחב של נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות זקנה ומחלות הנגרמות מחמצון. הם עשירים מאוד בנוגד החמצון החזק -וויטמין E (אלפא טוקופרול) כך שבחופן שקדים מתקבלת חצי מהכמות המומלצת ליום.
מינרלים- השקדים עשירים מאוד במינרלים המעודדים לחץ דם תקין כמו סידן, מגנזיום ואשלגן לעומת רמות אחוזים נמוכים של נתרן.
חומצת שומן חב"ר -חד בלתי רוויה
הדרך ללב עוברת דרך הכולסטרול
המבנה הייחודי של השקד המשלב מגוון רכיבים תזונתיים, ביו-אקטיביים, הובילה למספר מחקרים בתחום מניעת מחלות הלב. במחקרים נמצא כי אכילת שקדים תוך כדי שמירה על תזונה מאוזנת, הובילה לעלייה ברמות וויטמין E בדם. במחקרים נמצאה ירידה ברמות ה- LDL (כולסטרול מזיק) בדם ב- .10% מבלי לפגוע ברמות כולסטרול ה"טוב" HDL ובמקרים מסוימים תרמה תוספת השקדים להעלאת רמתו בדם.