כשמן בעצמותנו
כמה נתונים על מסיק ושמן זית בישראל
עצי הזית והשמן המופק מפירותיהם תמיד היו חלק מהנוף שלנו והם כאן כדי להישאר.
לאחרונה גדלה המודעות למגוון טעמי השמן המופקים מזנים זית שונים.
כל טעם שתבחרו תמיד יהיה מזין ובריא, כשמן בעצמותיכם שמן הזית וכרמי הזיתים הם מרכיב עתיק יומין בנוף הגיאוגרפי, החקלאי והקולינרי שבו אנו חיים, יחד עם כל יושבי אגן הים התיכון.
לא יהיה מוגזם לומר שהזיתים הם חלק מהנשמה של אזורנו.
הכרמים של מסיק קיבוץ מגל הם המשכה של מורשת גידול עצי הזית והפקת השמן מהפרי. עבורנו הכרמים אינם רק עסק אלא חיבור לאדמה, לאורח החיים החקלאי ולטבע.
בישראל תמיד צרכו שמן זית, ועל-פי סקר שבוצע בארץ לפני כשלוש שנים, למעלה מ-90% ממשקי הבית במדינה צורכים שמן זית.
בשנים האחרונות, כחלק מעלייה במודעות לתזונה נכונה, החלו הישראלים לפתח אנינות ביחס לשמן הזית שהם רוכשים.
אהוד סוריאנו, ראש פאנל הטועמים הישראלי של שמן זית ויועץ מקצועי למסיק קיבוץ מגל, מספר שאם בעבר הצרכן הישראלי הממוצע בחר את שמן הזית שלו בעיקר לפי המחיר (הזול), היום הוא הפך לבררן יותר ולכזה שמעיין בתווית לפני בחירת הבקבוק.
רובנו מקפידים על שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה עם תו איכות של "ענף הזית" על הבקבוק, ובנוסף לכך מחלחלת אט-אט ההבנה שגם לזנים יש משמעות.
מסיק קיבוץ מגל מייצר שמני זית השונים אלה מאלה בזני הזיתים שמהם הם מופקים.
סוריאנו מסביר מה מאפיין כל זן:
לצ'ינו – שמן עדין, עשיר מאוד בוויטמינים, בעל מרקם חמאתי, ועל-פי סוריאנו, גם מי שאינו אוהב שמן זית ייהנה ממנו. בגלל מרקמו המיוחד, הלצ'ינו מתאים מאוד להכנת רטבים ומיונז.
פיקואל – לשמן מזן פיקואל טעם פירותי וירוק וטעמים שעשויים להיות בשלים. הוא ארומתי מאוד, מתאפיין בחריפות ומרירות מאוזנות ויציב מאוד.
קורנייקי – לקוריינקי מרקם שומני, טעם ירוק, ללא חריפות ועם מעט מרירות.
סורי – הזן הסורי מתאפיין בפירותיות "זיתית" והוא פופולרי מאוד תודות לחריפות ומרירות עדינות והיעדר נטייה להשתלט. הוא זורם מצוין עם כל מה שהחך הישראלי אוהב – טחינה, חומוס, סלט ולאבנה.
אסקל – זן ישראלי חדש, נוטה לחריפות מודגשת, ללא מרירות ועם פירותיות מאוזנת וירוקה. מי שאוהב טעמים דומיננטיים ייהנה ממנו מאוד.