ראשון המסיק 24/25 כבר כאן!
האגדה מספרת שבכל סיפור רומנטי יש גרעין של אמת. ראשון המסיק הוא בדיוק כזה: כרמי זיתים ירוקים באור ראשון, צלצול פעמון הכנסיה, או זה של החמור, גברים משופמים ונשים עם שמלות שמגיעים השכם בבוקר כדי להתחיל במסיק הראשון של עונה, מוזיקה עליזה וילדים שרצים בראש התהלוכה לכרם. אז יש בזה גרעין של אמת אבל רק גרעין. קטן.
לא נהוג לחגוג את ימי המסיק, וגם לא את השמן הראשון (או השני) שהופק בבית הבד. יש כמובן התרגשות באוויר, אבל בזה העניין מסתכם. מאיפה הגיעו חגיגות המסיק הראשון? בדיוק מהמקום בו הגיעו ההצלחה והפופולריות של חגיגות הבוז'ולה – שיווק מוצלח. הרי אם זה עובד טוב ביין, למה לא להעתיק ולהדביק לשמן זית?
ב 20 השנים האחרונות תופס שמן הזית הראשון, או "ראשון המסיק", פופולריות רבה מסביב לעולם. ומסיבה טובה: בניגוד ליין הראשון (הבוז'ולה) שמאופיין בגוף דל, חוסר בפירותיות וחוסר במורכבות, שמן הזית הראשון הוא פצצת אנרגיה: עשיר בטעמים וארומות, מורכב, סמיך, מלא גוף – כל מה שיכולנו לבקש משמן זית. האנרגיה הזו, שמעלה חיוך על פני כל מי שמזדמן לבתי הבד בתחילת העונה, היא בלתי ניתנת לתיאור. התרגשות בכל אחד ואחד מנימי הגוף. הקתרזיס של שנת גידול שלמה.
השמן הזה אגב, לא נוטה להחזיק מעמד זמן רב: כמו כוכב שביט בשמי הלילה זוהרו דועך מהר – לאחר שבועות ספורים בלבד.
מצד שני, מי בכלל שומר אותו כל כך הרבה זמן?
שמן זית ראשון המסיק אידיאלי לתיבול. של מה? של ה-כ-ו-ל! מניגוב עם לחם טרי ככה לבד, או עם חומוס, לבנה, סלט, פירות טריים – הכול הולך, ובנדיבות. נצלו את החודשיים הקרובים והגיעו לבתי הבד ולמגדלים – הקסם קורה עכשיו!