מתכונים
כדור טרטר בר ים עטוף סלק עם שמן זית נחלים קדומים
פרוסות סלק דקיקות ממלאות טרטר בר ים רענן, עם שמן זית, יוגורט וקריספי פיסטוק
מרכיבים:
- 1 סלק גדול
- שמן זית נחלים קדומים
- 1 פילה דג לבן כגון לברק ללא עור
- 2 מלפפונים
- 1 אבוקדו בשל לאכילה- קלוף
- 1/2 בצל סגול
- 1/4 ראש ברוקולי
- 1/2 לימון
- מלח
- מספר כפות יוגורט סמיך/לאבנה
- פיסטוק קלוף וקצוץ
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- מבשלים את הסלק עם קליפה במים עד ריכוך, קולפים ומצננים את הסלק.
- חותכים את פילה הדג, המלפפון והאבוקדו לקוביות אחידות.
- קוצצים את הבצל הסגול, חותכים את הברוקלי לתפרחות קטנות.
- מערבבים את הדג עם המלפפון, האבוקדו והבצל והברוקלי.
- מוסיפים גרידה ומיץ מהלימון, מתבלים במלח ופלפל וזילוף קצר של שמן זית.
- בעזרת מנדולינה/פורס ירקות, פורסים דק את הסלק, על קרש חיתוך גדול פורסים ניילון נצמד, במרכז הניילון מניחים 3-4 פרוסות סלק (תלוי בגודל) חופפות בצורה מעגלית ובמרכז הסלק מניחים מטרטר הדג. אוספים את קצוות הניילון הנצמד יחד עד קבלת כדור ומהדקים על ידי סיבוב עודפי הניילון הנצמד.
- משהים חצי שעה במקרר.
- מורחים יוגורט סמיך/לאבנה על צלחת.
- גוזרים את עודפי הניילון ומוציאים את הכדור ומניחים את הכדור במרכז הצלחת ומזליפים שמן זית נחל קדומים, בנדיבות רבה.
- מקשטים בפיסטוק קלוי.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59731
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442399, 441299, 442299, 445399