טרטר דג ושקד ירוק של מסעדת יפו תל אביב
מתכון אביבי של השף חיים כהן ממסעדת יפו תל אביב.
- 60 גרם דג נא נקי מעצמות (עדיף אינטיאס או לוקוס)
- 4 שקדים ירוקים מתחילת העונה (חודשים אפריל-מאי)
- כפית מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית קורנייקי
- מלח ים
- קמצוץ שומשום קלוי
- קוצצים את השקדים קטן מאד
- קוצצים את הדג היטב
- מאחדים את השקד והדג
- יוצקים שמן זית ומתבלים עם מלח ומיץ לימון
- קוצצים עוד את הכל בעזרת סכין
להגשה-
- משטחים על צלחת
- מפזרים מעט שומשום ומגישים
יפו – תל אביב היא המסעדה החדשה של השף חיים כהן וד"ר אלי לנדאו תפריט המסעדה מורכב ממנות המפתיעות בפשטותן. זהו תפריט איטלקי ישראלי עם מנות מעולות וחומרי גלם משובחים, האוכל משחק על הגבול העדין שבין בישול עלית ובישול ביתי. אחרי שהחליף כהן את החמאה בשמן זית, בחר בנו לספק לו את שמן הקורינייקי למטבח המסעדה. חיים כהן מכין אוכל מהחיים. אלה כמובן החיים שלו כמסעדן וכשף צמרת ולא החיים שלנו, שבסלט שלנו אין קוביות אינטיאס. מי שמבין שאוכל גדול לא חייב להיות מסובך או מפואר, ייהנה כמו שלא נהנה מזמן.