טרטר דג במרק מלפפונים קר
טרטר דג במרק מלפפונים קר
סוג כשרות:
חלבי
שמן זית בשימוש:
זן קורטינה
מרכיבים:
למרק-
- 5-6 מלפפונים (350 גרם) חצויים לאורך ונקיים מליבת הזרעונים (מנקה עם כפית). אין צורך לקלוף
- 400 גרם יוגורט כבשים סמיך (יעקובס)
- 100 מ״ל שמן זית מזן קורטינה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- מלח
מרכיבים - טור שמאלי:
לטרטר-
- 400 גרם פילה דג לבן (אינטיאס, מוסר ים, דניס) נקי מאידרות וחתוך לקוביות קטנות
- 1/3 כוס קוביות שזיף אדום טרי/נקטרינה קשה
- 2 כפות גבינת פטה כבשים מגוררת
- 1 כף טרגון קצוץ
- 2 כפיות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית קורטינה
- מעט מלח (זכרו שיש פטה…)
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי המרק בבלנדר רב עצמה ומרסקים למרק אחיד
- מקררים שלוש שעות
- מערבבים את כל מרכיבי הטרטר
- טועמים ומתקנים לפי הטעם – עוד פרי, עוד מלח או פטה… פלפל שחור אולי?
- מניחים במרכז כל צלחת מעט טרטר
- מוזגים את המרק מסביב
- עוד זילוף שמן זית קורטינה ומגישים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59380
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442371, 441265, 442265, 445265
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה