פילה סלמון בתנור ברוטב עגבניות, זיתים ובזיליקום
מתוך הספר 'פותחים שולחן 2' של השף ישראל אהרוני, בהוצאת כנרת
מרכיבים:
- 6 נתחים של פילה סלמון עם העור, במשקל כ-200 גרם האחד
- מעט שמן זית
- מלח ופלפל
מרכיבים - טור שמאלי:
לרוטב-
- 4 כפות שמן זית ארבקינה
- 3 עלי מרווה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 8 זיתים מזן קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
- להגשה- כ-20 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
- משמנים את נתחי הדג במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים
- משמנים מחבת טפלון רחבה במעט שמן זית ומניחים לה להתחמם כמה דקות
- כשהמחבת חמה, מניחים את הדגים, צד העור כלפי מטה, וצורבים 2-3 דקות, עד שהעור פריך מעט
- הופכים את הדגים וצורבים אותם דקה נוספת
- מניחים את הנתחים זה לצד זה בתבנית חסינת חום
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הדגים
- מכניסים לתנור ואופים 10 דקות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'