פשטידת כרישה ותרד עם שמן זית פיקואל
השילוב של שני ירוקים בפשטידה עם מגוון גבינות מצויינות (אנחנו מאד אוהבים את הגבינות של משק יעקבס) יביא לתוצאה טעימה ומתאימה מאד לשולחן חג שבועות.
- 2 כרישה (רק החלק הלבן)
- חופן עלי תרד
- 300 גרם גבינה
- 1.5 כוסות גבינה קשה מגורדת
- גביע יוגורט סמיך
- 1 כוס קמח
- 1 בצל
- 10 כפות שמן זית פיקואל
- חצי כפית סודה לשתיה
- מלח פלפל
- שמיר
- אורגנו
- 3 ביצים
1. מחממים מחבת עם שמן הזית, מטגנים את הבצל, הכרישה ועלי התרד כמה דקות עד לריכוך ומורידים מהאש
2. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים את הגבינות והיוגורט
3. מוסיפים את הקמח (במנפה) ואת הסודה לשתיה ומערבבים
4. מוסיפים את התיבול – מלח פלפל, שמיר ואורגנו לפי הטעם, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית
5. מאחדים יחד את הבלילה עם הירקות ושופכים לתבנית משומנת
6. מפזרים פרמזן על הפשטידה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל-45 דקות
פשטידה היא מאכל אהוב על רבים והיתרון הגדול שלה היא הקלות הרבה של הכנתה. שילובים שונים של ירקות עם גבינות תמיד מוביל לטעמים מצויינים.
הכרישה– ירק לא מוכר מספיק ובטח לא מספיק מנוצל – טעמו מזכיר מעט את השום, מעט את הבצל והוא משתלב כמעט בכל תבשיל ירקות. בכרישה נהוג לאכול את החלק הלבן שלה ואת העלים הירוקים משליכים. התרד שנים סבל מגישה מוטעית ורבים חשבו שהוא מכיל כמות גדולה מאד של ברזל, אפשר להפיל את האשמה על פופאי… אמנם יש בו ברזל אבל לא בכמות שתהפוך אותנו לשרירנים.