מתכון לניוקי עגבניות בשמן ראשון המסיק
עננים נימוחים ברוטב עגבניות מתובלים בשמן ראשון המסיק
מרכיבים:
לניוקי-
- 1 וקצת ק״ג תפוחי אדמה
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות מחית עגבניות מיובשות/רסק עגבניות
- מלח
- פלפל
מרכיבים - טור שמאלי:
לתיבול-
- 1 עגבניה פרוסה דק
- 1 שן שום פרוסה דק
- שמן ראשון המסיק
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- עלי זעתר טריים
- עלי זעתר כבושים (למתכון)
אופן ההכנה:
- אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ריכוך מלא
- חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמים, בעזרת כף מוציאים את התוכן לקערה ומועכים
- מצננים מעט ומוסיפים את הקמח (כמות הקמח תשתנה לפי הלחות של הפירה תפו״א
ניתן להוסיף או להחסיר קמח לפי הצורך עד קבלת בצק יציב ומעט דביק) - מפזרים בנדיבות קמח על משטח העבודה, מוציאים את מסת הניוקי ומרדדים לנקניק בעובי הרצוי
- מבשלים בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהניוקי צפים
- מוציאים בעזרת כף מחוררת
- מניחים בצלחת פרוסות עגבניה ופרוסות שום ומתבלים בנדיבות בשמן זית ראשון המסיק, מפזרים מלח גס ומניחים מעל את הניוקי
- מתבלים שוב במלח גס, פרוסות שום, פלפל שחור גרוס ועלי זעתר
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64438
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442371, 441265, 442265, 445265, 440039
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 15 דק'