ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות וזיתים
באדיבות מסעדת אדמה.
- 500 גרם (1 חבילה) של ספגטי פטוצ'יני
- 1/3 כוס שמן זית לצ'ינו
- 5 שיני שום פרוסות דק
- פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
- 10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- חצאים של זיתים
- יש לבשל את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה" (הכוונה ב"אל דנטה" היא לפסיק את הבישול כשהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית")
- בזמן שהפסטה מתבשלת
לרוטב-
- מחממים שמן זית במחבת
- מוסיפים שום ואת הפלפלים החריפים בכמות לפי הטעם
- מקפיצים בשמן מבלי לשרוף
- מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת מוסיפים את העגבניות המיובשות והזיתים, ומערבבים
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר הריק
- מוסיפים את הרוטב לסיר, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות
הגשה- מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת מעל
מסעדת אדמה
בקתה קולינארית בזכרון יעקב בגבעת זמארין העתיקה, בלב ליבה של זכרון יעקב הציורית, בבית אבן משוחזר מהמאה הקודמת הוקמה ADAMA – בקתה קולינרית. החוויה מתחילה כבר בהגיעכם לגבעה, שם שובה את הלב נוף מרהיב הצופה להרים במזרח ולים במערב.
בכניסה לבקתה מבחינים מיד באווירה המיוחדת של המקום העתיק עם קסם החצר המטופחת, המוקפת צמחי תבלין רעננים ופרחים המדיפים ניחוחות משכרים. האהבה והחיבור לאדמה מתבטאים בטעמים. ADAMA הוא ביסטרו שמציע מטבח מקומי פשוט ולא מתחכם, הנותן לחומרי הגלם הגדלים בסביבה לדבר בעד עצמם ומפיק מהם את המיטב.