מנקיש בצל סומק ושמן זית קורטינה
פתיח מעולה לארוחה
מרכיבים:
לבצק-
- 500 גרם קמח
- 8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
- 10 גרם סוכר
- כפית ורבע מלח
- 30 מ"ל שמן זית
- 320 מ"ל מים פושרים
מרכיבים - טור שמאלי:
לציפוי-
- 3 בצלים קצוצים דק דק
- רבע כוס שמן זית קורטינה
- כף גדושה סומק
אופן ההכנה:
- בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קלות
- מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים ללוש את הבצק 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אלסטי ודביק
- מפזרים על הבצק טיפונת קמח, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה גדולה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים (כ-100 גרם לכדור) ומגלגלים כל חלק לכדור, מכסים את הכדורים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומניחים לנוח לרבע שעה
- יוצרים פיתות במרווחים על תבניות מרופדות נייר אפייה, כאשר משטחים בכל פעם כדור בצק על נייר האפייה, בעזרת כפות ידיים משומנות קלות או בעזרת מערוך משומן מעט לעיגול בקוטר של כ-12 ס"מ, מכסים במגבת נקייה ומניחים לנוח לרבע שעה
- בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות
- מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית, מוסיפים את הסומק ומערבבים
- מחוררים את הפיתות בשקעים קטנים שיוצרים בקצות האצבעות על מנת שלא יווצר כיס במהלך האפייה ומורחים מעל שכבה דקה של ציפוי בצל וסומק כאשר משאירים היקף ריק של 2 ס"מ מסביב
- אופים את הפיתות כרבע שעה עד שהפיתה מקבלת השחמה קלה. הקפידו שלא לאפות את הפיתות יתר על המידה כדי שלא יתייבשו וכדי שהבצל לא יחרך
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59380
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442371, 441265, 442265, 445265, 442399, 441299, 442299, 445399
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה