מתכון לחלת ארבקינה
חלה בטעמים נהדרים וכולה פרווה
מרכיבים:
לחלה:
- 1 ק"ג קמח לבן רגיל
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- כף וחצי מלח
- 550 מ"ל מים (ייתכן ותצטרכו יותר, להוסיף בהדרגה)
- 100 מ"ל שמן זית ארבקינה
- 8 שיני שום כתושות
- חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (רוזמרין, זעתר, טימין, עירית ובזיליקום)
מרכיבים - טור שמאלי:
לשמן זית מתובל:
- 6 כפות שמן זית
- 5 שיני שום כתושים
- כף מייפל
- חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (בזיליקום/עירית/פטרוזיליה/טימין)
- מלח ים גס
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר להניח את המלח, מעליו קמח, שמרים, סוכר, שום, עשבי תיבול ומים
- להתחיל ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את שמן הזית ולהמשיך ללוש על מהירות בינונית כרבע שעה. אמור להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית
- אפשר להוסיף מעט מים על פי הצורך
- מעבירים לקערת התפחה ונותנים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק לכדורים לפי החלה צורת שתרצו לקלוע
- נותנים לכדורים לנוח 5-10 דק׳
- קולעים את החלה ונותנים לה לתפוח 40 דקות
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לשמן השום ועשבי תיבול
- מברישים את החלה ומכניסים לתנור
- משאירים משמן השום ומיד לאחר שמוציאים את החלות מהתנור מושחים אותן שוב
- אופים את החלות כ-30 דק׳ או עד שאזור החיבורים של רצועות החלה מזהיב
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה
במתכון הזה, השתמשנו במוצר
זן החודש!
שמן זית ארבקינה 750 מ"ל
7.6 ₪ ל-100 מ"ל
לבישול :
לאפייה :
לטיגון :
צבע קטגוריה :
4
57.0
נותרו 9705 במלאי