כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכוני בצקים עם שמן זית

בינוני
מעל שעה

מתכון לחלת ארבקינה

חלה בטעמים נהדרים וכולה פרווה

תזונה: טבעוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן ארבקינה
סוג אירוע: ארוחה חגיגית
מרכיבים:

לחלה: 

  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • כף וחצי מלח
  • 550 מ"ל מים (ייתכן ותצטרכו יותר, להוסיף בהדרגה)
  • 100 מ"ל שמן זית ארבקינה
  • 8 שיני שום כתושות
  • חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (רוזמרין, זעתר, טימין, עירית ובזיליקום)
מרכיבים - טור שמאלי:

לשמן זית מתובל:

  • 6 כפות שמן זית 
  • 5 שיני שום כתושים 
  • כף מייפל
  • חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (בזיליקום/עירית/פטרוזיליה/טימין)
  • מלח ים גס
מתכון לחלת ארבקינה
אופן ההכנה:
  1. בקערת המיקסר להניח את המלח, מעליו קמח, שמרים, סוכר, שום, עשבי תיבול ומים
  2. להתחיל ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את שמן הזית ולהמשיך ללוש על מהירות בינונית כרבע שעה. אמור להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית
  3. אפשר להוסיף מעט מים על פי הצורך
  4. מעבירים לקערת התפחה ונותנים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק לכדורים לפי החלה צורת שתרצו לקלוע
  5. נותנים לכדורים לנוח 5-10 דק׳
  6. קולעים את החלה ונותנים לה לתפוח 40 דקות
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות
  8. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לשמן השום ועשבי תיבול
  9. מברישים את החלה ומכניסים לתנור
  10. משאירים משמן השום ומיד לאחר שמוציאים את החלות מהתנור מושחים אותן שוב
  11. אופים את החלות כ-30 דק׳ או עד שאזור החיבורים של רצועות החלה מזהיב
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59391
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר