מתכון מרק קרם כרובית עם פטריות יער טריות
המתכון באדיבות החווה האורגנית שהוקמה במאי 2010 ע"י אלעד להב, שף במקצועו שחזר לשורשיו החקלאיים.
- 3 כפות שמן זית אורגני
- 1 בצל גדול / קצוץ גס
- 1 כרישה / החלקים הבהירים (לבן וירוק) פרוס בינוני
- 3 שיני שום קצוץ גס
- חופן פטרוזיליה (מהעלים והגבעולים)
- 2 תפו"א בינוניים (קלופים וחתוכים לרבעים)
- 4/3 כוס יין לבן (לא חובה)
- 1.5 ליטר ציר ירקות (אם אין אפשר מים מינרלים)
- 1 כרובית (בערך במשקל 1 ק"ג) / נקייה ומופרדת לפרחים
- מלח גס
- פלפל שחור
- 100 גרם פטריות יער טריות / קרועות לרצועות ביד!
- 1 כפית עלי טימין קצוצים
- בסיר רחב מחממים מעט את שמן הזית האורגני, מוסיפים את הבצל והכרישה, מאדים על אש בינונית למשך כ-6-7 דקות, מוסיפים שום ותפו"א ולאחר כדקה מוסיפים את הפטרוזיליה ואת היין הלבן
- לאחר שהיין מתאדה מוסיפים את הציר/המים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הכרובית ואת התבלינים, מכסים במכסה, מבשלים כ-25 דקות עד שהכרובית מתרככת, מסירים מהאש ומניחים ל-10 דקות לצינון
- טוחנים היטב בבלנדר או בבלנדר מוט אם צריך מוסיפים מעט נוזלים. כדי להגיע למרקם הרצוי, מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה עדינה, טועמים ומשפרים תבלינים לפי הטעם
- על מחבת כבדה וחמה עם מעט שמן זית אורגני צורבים את הפטריות עם עלי טימין ומעט מלח ופלפל
הגשה- להגשה מוזגים מהמרק לקערת מרק שטוחה, במרכז הצלחת עורמים בעדינות מעט פטריות מזלפים מעל הכל מעט שמן זית אורגני ופטרוזילייה קצוצה.
החווה האורגנית שהוקמה במאי 2010 ע"י אלעד להב, שף במקצועו שחזר לשורשיו החקלאיים. יחד עם טניה אשתו, הקימו חווה אורגנית יפיפייה בת 8 דונם. כ- 100 גידולים שונים מתחלפים בערוגות החווה במהלך העונות. חסות, ירוקים שונים, אפונה, גזר ועשבי תבלין בחורף ועד אבטיחים, מלונים, תירסים עגבנית שרי ועוד בקיץ. כולם בטיפול ופיקוח אורגני מבוסס עקרונות ה-פרמקלצ'ר.