סלט קיסר טבעוני באדיבות השף הראל זכאים
באדיבות השף הראל זכאים ממסעדת זכאים – בוטיק טבעוני אורגינל
מרכיבים:
- ראש חסה ערבית רענן וטרי
לרוטב-
- 1 אבוקדו בשל נקי מקליפתו
- שן שום
- חצי כפית חומץ בן יין
- 1/4 כוס שמן זית הבית
- 5 גבעולי בצל ירוק פריכים
- מלח אטלנטי
- 1 לימונים
מרכיבים - טור שמאלי:
לקרוטונים-
- 2 פרוסות לחם מכל סוג (רצוי חלה)
- 1 לימון פרסי
- 5 שיני שום מעוכות בקליפתן
- 1/4 כוס שמן זית הבית
אופן ההכנה:
- את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון, מלבד שמן הזית
- ומתבלים במעט מלח אטלנטי לפי הטעם
- כאשר המסה הפכה אחידה מזלפים פנימה בקצב איטי אך אחיד את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני
- חותכים את גבעולי הבצל לטבעות דקות
- מוסיפים אל הרוטב המוכן את שיני השום
- מניחים בסיר קטן ומכסים בשמן הזית
- מניחים על להבה נמוכה עד שמופיעות בועיות קטנות מכבים וממתינים כמה דקות
- את הלחם קורעים ביד לחתיכות בגודל ביס לתוך קערה
- מגרדים מעל את הלימון הפרסי
- יוצקים את שמן הזית מעל
- ממליחים ומערבבים היטב
- מעבירים את הקרוטונים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים עד להזהבה של הקרוטונים
- הרכבת הסלט:
- חותכים מקטעים מהחסה ומניחים בקערה
- יוצקים את הרוטב מעל
- מפזרים קרוטונים ומערבבים היטב כך שכל עלה חסה נעטף ברוטב
- מעבירים לקערות הגשה ונהנים
ניתן לגרד אגוז מלך מעל
בתאבון!
הראל זכאים – שף ובעלים של מסעדת זכאים. מסעדה טבעונית עם אג'נדה אקולוגית ותפריט ישראלי עונתי המתחלף בהתאם לחומרי הגלם העונתיים.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59163
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 45 דק'