קפרזה עגבניות של אליאב גולדנברג
באדיבות אליאב גולדנברג, שף ראשי של מסעדת ג'ויה
מרכיבים:
- כדור גדול של מוצרלה במים
- עגבניית תמר גדולה חתוכה ל – 4 פלחים לאורך
- 3 עגבניות שרי – חצויות לרוחב
- 3 עגבניות שרי תמר – חצויות לאורך
- 4 עגבניות שרי צהובות – חצויות לרוחב
- 1 כף בצל ירוק פרוס דק לרצועות אלכסוניות
- 4-5 טבעות של בצל סגול בינוני פרוס דק לרוחב
- פלפל גרוס + מלח ים אטלנטי
- 4-5 עלי בזיליקום בינוניים
- 5-6 רצועות של פרמז'אנו (ליצור בעזרת קולפן מגוש פרמז'אנו)
- מיץ מלימון טרי
- שמן זית אורגני
אופן ההכנה:
- להדליק גריל עליון בתנור או בטוסטר אובן
- לסדר את פלחי עגבניית התמר על תבנית כשהקליפה כלפי מטה
- להכניס לתנור קרוב ככל הניתן לגריל למספר דקות עד קבלת צריבה על פני העגבנייה ולהוציא מהתנור
- לסדר את פלחי העגבנייה הצרובים בארבע פינות של צלחת שטוחה
- קורעים את כדור המוצרלה ל-8 קרעים ומניחים על הצלחת בין פלחי העגבנייה
- מפזרים את כל חצאי עגבניות השרי על הצלחת תוך הקפדה על צבעוניות
- לפזר על הצלחת לפי הסדר: בצל ירוק, זיתים, צנונית, בצל סגול, להמליח ולפלפל, להניח עלי בזיליקום ופרמז'אנו ולזלף מיץ לימון ושמן זית בנדיבות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64421
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
441029, 441333
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'