מתכון לפנה קוטה הל צנוברים ושמן זית ברנע
מרכיבים:
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 תרמיל וניל חצוי לאורכו
- 1/2 כוס (100 מ"ל) חלב
- 4 כפיות אבקת ג'לטין
- 5 פולי הל
להגשה- צנוברים קלויים, שמן זית ברנע
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את השמנת והסוכר
- מגרדים פנימה את גרגירי הווניל ומוסיפים גם את התרמיל עצמו, מוסיפים גם את ההל
- מבשלים על להבה בינונית תוך טריפה במטרפה ידנית מדי פעם, כמה דקות, רק עד שהסוכר נמס – אבל מקפידים לא להביא לרתיחה, מסירים מהכיריים ומצננים, מערבבים את אבקת הג'לטין בחלב ומחממים חצי דקה במיקרוגל או בסיר על הכיריים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין ואין אף גוש
- מוסיפים לשמנת הצוננת ומערבבים, רצוי במטרפה ידנית. מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלים, מאחסנים במקרר חמש שעות לפחות
מגישים עם צנובר קלוי ושמן זית ברנע
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59886
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה