מתכון למרציפן ביתי
המרציפן – מוצאו שנוי במחלוקת. טוענים לכתר הם הגרמנים, הצרפתים, הספרדים, הסינים. עד היום אין הסכמה בנושא. הוא משמש כממתק, כחומר גלם לציפוי וקישוט עוגות ומשולב במאכלים של עדות שונות.
- חצי ק"ג שקדים של מסיק מגל (מושרים במים למשך 12 שעות)
- 50 גרם צימוקים אורגניים – אפשר גם תמר או שניים
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית דבשה (מולסה)
- 1 כפית דבש
- 1 כפית שומן קוקוס (לא חובה) כתית בכבישה קרה
- קולפים את השקדים, טוחנים את השקדים והצימוקים היטב במעבד מזון, או פעמיים במטחנת בשר עם החורים הקטנים ביותר
- מוסיפים את שאר המרכיבים, לשים היטב ויוצרים כדורים קטנים
יש לאחסן במקרר במידה ונשאר כי זה ממש טעים.
עוד קצת על המרציפן: המרציפן הוא בצק שקדים העשוי משקדים טחונים ודבש או סוכר. המרציפן המסורתי עשוי ממינון מדוייק של שקדים ודבש ביחס קבוע. השקד לא רק טעים אלא גם בריא. השקד הוא חלק מתפריט הדיאטה הים תיכונית ומסייע בהפחתת הכולסטרול וסיכון למחלות לב. השקד עתיר סיבים תזונתיים וחלבון, עוזר לתחושת השובע ולירידה במשקל.