מתכון לטאטן תפוחים וגבינת סנט-מור
המתכון באדיבות שף נילי כהן מינץ
מרכיבים:
- בצק פריך על שמן זית- 200 מ״ל שמן זית לצ׳ינו
- 350 ג״ר קמח תופח
- 230 מ״ל גבינת שמנת
- 10 תפוחי גראן סמית
- פלפל שחור
- סוכר
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים במג׳ימיקס עד לכדור, מניחים על משטח מקומח מרדדים ואופים על 165 מעלות, עד שמזהיב
- מקררים, קולפים 10 תפוחי גראן סמית, חותכים לסלייסים דקים ומקפיצים מעט בחמאה, וקורט מכל דבר: פלפל שחור, סוכר, אגוז מוסקט
- מסדרים את התפוחים החמימים ברינגים אישיים בקוטר 5
- אופים על 180 מעלות כ 6 דקות
- מוציאים מהתנור וחותכים עיגול עבה של גבינת סנט מור מניחים מעל ומכניסים לתנור החם לעוד 5 דקות או עד שהגבינה מתחממת ומתרככת
- בינתיים מפוררים לקרמבל את הבצק הפריך, מניחים חופן קטן ממנו בצלחת
- מוציאים את התפוחים והגבינה בזהירות על מרית שטוחה ומניחים על הפירורים
שף נילי כהן מינץ
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד שעה