מתכונים
עוגיות שמן זית עם גנאש שוקולד לבן ושמן זית של אפרת ליכטנשטט
המתכון הוא באדיבות אפרת ליכטנשטט - אמנית, צלמת ובלוגרית אוכל ישראלית, בעלת הבלוג 'אז מה את עושה כל היום?'
סוג כשרות:
חלבי
שמן זית בשימוש:
זן לצ'ינו
מרכיבים:
לבצק:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
- 110 גרם (1כוס) קמח שקדים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס + כף (130 מ"ל) שמן זית לצ'ינו
- 1 ביצה
מרכיבים - טור שמאלי:
לגנאש:
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 75 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית עדין (מומלץ לצ'ינו)
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- מתחילים מהכנת הגנאש שצריך להתקרר: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה.
- בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השמן ומערבבים שוב, מעבירים את הגנאש לשקית זילוף בעלת צנתר עגול ומצננים במקרר כשעתיים, אם אתם מצננים זמן ארוך יותר, הוציאו את הגנאש מהמקרר חצי שעה לפני השימוש.
- עבור העוגיות: שמים קמח, קמח שקדים, סוכר ומלח במעבד מזון ומערבבים קצרות.
- מוסיפים את השמן והביצה ומעבדים לבצק, אם הבצק נשאר פירורי נסו לתפוס ממנו גוש, אם הוא יכול להתאחד לכדור אז הוא מוכן, אם הוא עדיין מתפורר הוסיפו כף שמן.
- מעבירים את הבצק הפירורי למשטח עבודה ולשים לכדור. מחלקים את הכדור ל- 2 חלקים ואת החלק הראשון שמים במרכז נייר אפייה. משטחים אותו מעט ומניחים עוד נייר אפייה מעליו, בעזרת מערוך מרדדים לעלה דק בעובי 2-3 מ"מ.
- מצננים את הבצק במקרר (אפשר להיעזר בתבנית הפוכה או בקרש חיתוך גדול) כשעה.
- חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
- כשהבצק קר קורצים ממנו עוגיות, כשלמחצית מהן קורצים גם חור במרכז.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 9-11 דקות, שמרו על העוגיות היטב כי הן צריכות להישאר בהירות.
- הרכבה: מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת על כל העוגיות עם החור במרכז, כשהגנאש בטמפרטורה נוחה לזילוף מזלפים כפית על כל העוגייה וסוגרים בעוגייה עם חור.
- שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, ובקיץ במקרר.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442333, 441233, 442233, 445333
במתכון הזה, השתמשנו במוצר
זן החודש!

שמן זית לצ'ינו 750 מ"ל
9.20 ₪ ל-100 מ"ל
צבע קטגוריה :
1
69.0
נותרו 10000 במלאי