כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קל
עד שעה

עוגיות שמן זית עם גנאש שוקולד לבן ושמן זית של אפרת ליכטנשטט

המתכון הוא באדיבות אפרת ליכטנשטט - אמנית, צלמת ובלוגרית אוכל ישראלית, בעלת הבלוג 'אז מה את עושה כל היום?'

סוג כשרות: חלבי
שמן זית בשימוש: זן לצ'ינו
מרכיבים:

לבצק:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
  • 110 גרם (1כוס) קמח שקדים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס + כף (130 מ"ל) שמן זית לצ'ינו 
  • 1 ביצה
מרכיבים - טור שמאלי:

לגנאש:

  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 75 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית עדין (מומלץ לצ'ינו)
תמונת אווירה עוגיות שמן זית עם גנאש שוקולד לבן ושמן זית של אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:
  1. מתחילים מהכנת הגנאש שצריך להתקרר: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה.
  2. בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב, מעבירים את הגנאש לשקית זילוף בעלת צנתר עגול ומצננים במקרר כשעתיים, אם אתם מצננים זמן ארוך יותר, הוציאו את הגנאש מהמקרר חצי שעה לפני השימוש.
  4. עבור העוגיות: שמים קמח, קמח שקדים, סוכר ומלח במעבד מזון ומערבבים קצרות. 
  5. מוסיפים את השמן והביצה ומעבדים לבצק, אם הבצק נשאר פירורי נסו לתפוס ממנו גוש, אם הוא יכול להתאחד לכדור אז הוא מוכן, אם הוא עדיין מתפורר הוסיפו כף שמן.
  6. מעבירים את הבצק הפירורי למשטח עבודה ולשים לכדור. מחלקים את הכדור ל- 2 חלקים ואת החלק הראשון שמים במרכז נייר אפייה. משטחים אותו מעט ומניחים עוד נייר אפייה מעליו, בעזרת מערוך מרדדים לעלה דק בעובי 2-3 מ"מ.
  7. מצננים את הבצק במקרר (אפשר להיעזר בתבנית הפוכה או בקרש חיתוך גדול) כשעה.
  8. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
  9. כשהבצק קר קורצים ממנו עוגיות, כשלמחצית מהן קורצים גם חור במרכז.
  10. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 9-11 דקות, שמרו על העוגיות היטב כי הן צריכות להישאר בהירות.
  11. הרכבה: מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת על כל העוגיות עם החור במרכז, כשהגנאש בטמפרטורה נוחה לזילוף מזלפים כפית על כל העוגייה וסוגרים בעוגייה עם חור.
  12. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, ובקיץ במקרר.

 

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59389
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 442333, 441233, 442233, 445333
קל רמת קושי: קל
עד שעה זמן הכנה: עד שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר