מתכון לפורטוקלופיטה וארבקינה
עוגה יוונית עם דלעת עונתית וארבקינה
מרכיבים:
לבצק -
- 1 חבילת פילו
- 250 גרם דלעת מבושלת ומעוכה
- 200 גרם יוגורט סמיך
- 70 גרם סוכר
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית מחית וניל
- גרידה מתפוז אחד
- 4 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים (תפוז קלוף וטחון)
- 240 מ״ל שמן זית ארבקינה (כוס מדידה)
מרכיבים - טור שמאלי:
לסירופ -
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- גרידה מחצי תפוז
- טיפה של מי זהר
אופן ההכנה:
סירופ-
- מרתיחים את המים והסוכר ומבשלים כדקה
- מוסיפים את קליפת התפוז ומצננים
- לאחר הצינון מוסיפים מי זהר
עוגה-
- בתבנית מניחים עלי פילו מקומטים וצפופים.
- מערבבים את כל חומרי המילית ושופכים על עלי הפילו
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה וייצוב העוגה
*ניתן לבדוק בעזרת קיסם - מיד לאחר הוצאת העוגה לשפוך בנדיבות את סירופ הסוכר
- מגישים כשהיא עוד חמימה
להגיש עם חופן פיסטוקים שבורים לקישוט
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442333, 441233, 442233, 445333