כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכוני קינוחים עם שמן זית

מתכון לפורטוקלופיטה וארבקינה

עוגה יוונית עם דלעת עונתית וארבקינה

תזונה: צמחוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן ארבקינה
סוג אירוע: ארוחה חגיגית
מרכיבים:

לבצק - 

 

  • 1 חבילת פילו
  • 250 גרם דלעת מבושלת ומעוכה
  • 200 גרם יוגורט סמיך
  • 70 גרם סוכר
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית מחית וניל
  • גרידה מתפוז אחד
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים (תפוז קלוף וטחון)
  • 240 מ״ל שמן זית ארבקינה (כוס מדידה)
מרכיבים - טור שמאלי:

לסירופ - 

 

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • גרידה מחצי תפוז
  • טיפה של מי זהר
מתכון לפורטוקלופיטה וארבקינה
אופן ההכנה:

סירופ-

  1. מרתיחים את המים והסוכר ומבשלים כדקה
  2. מוסיפים את קליפת התפוז ומצננים
  3. לאחר הצינון מוסיפים מי זהר

 

עוגה-

  1. בתבנית מניחים עלי פילו מקומטים וצפופים.
  2. מערבבים את כל חומרי המילית ושופכים על עלי הפילו
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה וייצוב העוגה
    *ניתן לבדוק בעזרת קיסם
  4. מיד לאחר הוצאת העוגה לשפוך בנדיבות את סירופ הסוכר
  5. מגישים כשהיא עוד חמימה

להגיש עם חופן פיסטוקים שבורים לקישוט

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59391
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 442333, 441233, 442233, 445333

במתכון הזה, השתמשנו במוצר