מתכון לפאי תפוחים וקרם שקדים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס״מ
מרכיבים:
לבצק-
- 2 כוסות קמח
- 3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה
- 1 ביצה קרה, טרופה
- גרד לימון
לתפוחי-עץ-
- 5-6 תפוחי עץ ירוקים מזן סמיט קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפיות מיץ לימון
- ריבה לציפוי
מרכיבים - טור שמאלי:
לקרם שקדים-
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 70 גרם חמאה
- 3/4 כוס שקדים טחונים
- 1 כף גדושה (10 גרם) קורנפלור
- 1 ביצה טרופה
- 1 ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
הבצק-
- מכניסים למיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות החמאה
- מעבדים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להתגבשות, מקררים במקרר
קרם השקדים-
- מערבבים היטב את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומעבדים לתערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה וליקר התפוזים. העיסה צריכה להיות רכה. מצננים במקרר
תפוחי העץ-
- חותכים את התפוחים לחצאים ואז לפרוסות
- שמים בקערה ומערבבים עם הסוכר ועם הלימון
מילוי הבצק-
- את הבצק מרדדים על משטח, מקומח קלות, לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר שיספיק לכסות את דפנות התבנית
- מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות
- מסירים עודפים
- דוקרים את הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה
הרכבת הטארט ואפייה-
- שופכים את קרם השקדים על הבצק ומשטחים
- מסדרים במעגלים את פרוסות התפוחים על פני הקלתית
- מושחים בריבה שדוללה בקצת מים את פני התפוחים uמפזרים שבבי שקדים פרוסים
- אופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59817
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה