טראפלס מריר בניחוח שמן זית פיקואל וצ'ילי
מרכיבים:
מצרכים לגנאש-
- 125 גרם שמנת מתוקה 32%
- 35 גרם גלוקוזה
- 25 גרם צ'ילי חריף טרי
- 30 גרם שמן זית פיקואל
- 310 גרם שוקולד מריר 70% Guanaja של וולרונה
- 20 גרם חמאה
מרכיבים - טור שמאלי:
מצרכים לציפוי-
- שוקולד חלב 41% Guanaja Lactee של וולרונה
- 200 גרם קקאו וולרונה
אופן ההכנה:
- על "באן מרי" ממיסים בעדינות כמחצית מכמות השוקולד המריר (155גרם) ומחברים יחד עם החצי הלא מומס לקערה נפרדת, מרתיחים את השמנת יחד עם הגלוקוזה הרתחה מבוקרת
- יש לוודא שהגלוקוזה מתמוססת היטב, כאשר השמנת רותחת יש לשפוך אותה בעדינות על השוקולד ולהמתין כ-2 דקות כדי שכל השוקולד יימס היטב
- לאחר כ-2 דקות מערבבים את כל התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומניחים בצד להתקררות
- כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 35 מעלות, מוסיפים שמן זית, החמאה והצ'ילי (קצוץ דק ככל שניתן), מערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- מניחים את התערובת להתקררות במקרר כ-4 שעות
- לאחר 4 שעות יוצרים כדורים בעזרת כף (לא גדולים מדי)
- הציפוי- לאחר שהכנו את כדורי השוקולד, אנחנו מגבשים את שוקולד החלב "טמפרור"
- לאחר שהשוקולד מתגבש ואפשר להתחיל לעבוד איתו יש לטבול את הכדורים בשוקולד
- מיד כשהברק מתחיל להעלם מגלגלים בעדינות בקקאו ומניחים בצד להתייבשות
- לאחר שסיימנו לטבול את כל הטראפלס מומלץ להכניס אותם למסננת בעדינות ולנקות מעודפי קקאו.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59392
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה