קישואים עגולים ממולאים בירקות שורש ובורגול
8 קישואים עגולים, מרוקנים ומוכנים למילוי (הדרך הנוחה לרוקן אותם היא בכף פריזאית) שמן זית מזן פיקואל. טעמו מאד בולט, אך לא חריף מדי.
מרכיבים:
למילוי-
- 1/4 כוס שמן זית פיקואל
- 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 5 עלי מרווה, קצוצים
- 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד
- 3 גבעולי סלרי (מראש הסלרי), שטופים וקצוצים
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כוס צנוברים, קלויים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 20 עלי נענע, קצוצים
- 3/4 כוס בורגול גס, מושרה במים קרים 1/2 שעה
מרכיבים - טור שמאלי:
לרוטב-
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל, קצוץ
- 2 עלי דפנה
- 3 כוסות מרק עוף צח
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות
המילוי-
- מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהוא חם שמים בו את השום, התימין, המרווה, הפלפל החריף והבצל
- מאדים תוך ערבוב כ-3 דקות
- מוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, והגבעולים הקצוצים
- מתבלים במלח ופלפל ומטגנים יחד כ-5 דקות נוספות
- מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה ואת עלי הנענע ומערבבים
- מסירים מהאש ומקררים מעט
- מטגנים את הבורגול וסוחטים אותו מעט בידיים
- מוסיפים לתערובת הירקות ומערבבים
- ממלאים את הקישואים בתערובת, כך שהיא תבלוט יפה מעל לפתח הקישוא המרוקן
- שמים את הקישואים בתבנית צליה ומברישים אותם בשמן זית
- מכניסים לתנור ואופים רק 6-7 דקות, לשיזוף ראשוני
- מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות
הרוטב-
- בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה
- יוצקים את הרוטב בזהירות לתבנית
- מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד שעה
- מדי פעם "משקים" את הקישואים בעזרת מצקת בנוזלים שבתבנית
הגשה- אפשר גם, ואף מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט: מערבבים 2 כוסות יוגורט צאן עם 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל ומעט כוסברה או נענע קצוצות (או שתיהן)
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59392
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה