קונפי כרישה
כרישה מתוקה עם טעם בצל עדין תוספת קלה להכנה
מרכיבים:
- 4 כרישות גדולות, עבות וטריות מאוד
- מלח ים
- שמן זית קורנייקי לכדי כיסוי מלא של נתחי הכרישה בסיר
- ראש שום חצוי לשניים
- 2 גבעולי טימין
אופן ההכנה:
- בוחרים סיר או תבנית עמוקה
- קוטמים את הקצה הקשה בצידה הלבן של הכרישה
- קוטמים את צידה העליון הירוק של הכרישה
- מחלקים את גבעול הכרישה ל-3 מקטעים
- מסדרים את מקטעי הכרישה בתבנית, בין לבין מניחים את שני חצאי ראש השום
- מפזרים מלח על פני הכרישות שבסיר
- מציפים את הכרישות בשמן זית כך שהן מכוסות לגמרי ואינן מבצבצות מתוכו
- מניחים את גבעולי הטימין
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, למשך כ-3 שעות, או עד שהן רכות מאוד למגע וצבען ירקרק צהבהב
- מורידים את הסיר מהאש ומגישים בטמפ׳ החדר – מעדן!
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59390
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 45 דק'