לביבות כרובית ובטטה - מתכון אורגני
החווה האורגנית הוקמה במאי 2010 ע"י אלעד להב, שף במקצועו שחזר לשורשיו החקלאיים. יחד עם טניה אשתו, הקימו חווה אורגנית יפיפייה בת 8 דונם. כ- 100 גידולים שונים מתחלפים חסות, ירוקים שונים, אפונה, גזר ועשבי תבלין בחורף ועד אבטיחים, מלונים, תירסים עגבנית שרי ועוד בקיץ. כולם בטיפול ופיקוח אורגני מבוסס עקרונות ה-פרמקלצ'ר.
מרכיבים:
- כרובית בינונית – מופרדת לפרחים
- 2 בטטות – קלופות וחתוכות לקוביות גסות
- 1 כרישה – שטופה ופרוסה דק חלקים בהירים
- חצי כוס קמח כוסמין מלא
- רבע כוס חלב אורז
- 1 ביצה או כף זרעי פישתן טחונים מעורבבים עם כף מים
- תבלינים- מלח, פלפל שחור, מעט מוסקט מגורד
- רבע כוס שמן זית אורגני
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים וכפית מלח, מחכים עד לרתיחה
- מכסים ומבשלים 15 דקות
- לאחר מכן מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-10 דקות נוספות
- מסננים את המים ומועכים לפירה גס
- מטגנים את הכרישה בשמן זית אורגני כ-10 דקות ומערבבים לתוך הפירה
- שמים בקערה קטנה את הקמח עם החלב ומערבבים עד שמתקבלת עיסה צמיגית ורכה מאוד, כמו דייסה (לא נוזלית מידי)
- את העיסה מוסיפים לפירה ומערבבים היטב עד שהמלית אחידה
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומוסקט טחון
- יוצקים את הלביבות בעזרת 2 כפות לתוך מחבת עם קצת שמן זית חם ומטגנים עד להזהבה מכל צד, ניתן גם לאפות ב-180 מעלות למשך כ-20 דקות + 15 דקות לצד השני, ומומלץ לשמן בשמן זית את נייר האפייה והלביבות, בנוסף, ניתן ליצוק לתוך בצק קיש אפוי או תבנית ולאפות כ-40 דקות ב-160 מעלות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64421
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
441029, 441333
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד שעה