בייבי קישואים על מצע ציזיקי ושמן זית אורגני
מנה בסגנון יווני, מתאימה כפתיח לארוחה
מרכיבים:
- 10 קישואים קטנים מאוד
- 5 מלפפונים
- מוצקים חצי כפית מלח גס
- 500 מ"ל יוגורט כבשים
- 2-3 גבעולי שמיר
- קצוצים דק חופן קטן של עלי נענע
- 1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
- שמן זית אורגני
אופן ההכנה:
- מעמידים סיר מים רותחים עם כף מלח ומבשלים את הקישואים 5-7 דק׳, מסננים אותם מהמים ומניחים בצד
מכינים את הצזיקי-
- מגררים את המלפפונים בפומפייה, מעבירים לקערה ומפזרים מעליהם מלח גס, משהים כ- 5 דקות
- סוחטים את המלפפונים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים
- מעבירים את המלפפונים המגוררים לקערה נקייה
- מוסיפים את היוגורט, הנענע והשמיר ומערבבים
- מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה (כדי למנוע חריפות יתר), טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם
מסדרים את הצזיקי בצלחת עמוקה וגדולה, עליו מניחים את הקישואים המבושלים, יוצקים מעל שמן זית אורגני בנדיבות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64421
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
441029, 441333, 440033
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 45 דק'