מתכונים
מתכון למרק עגבניות עם פסטה של קרן אגם
שיתוף פעולה עם ערוץ האוכל
סוג כשרות:
בשרי
שמן זית בשימוש:
בלנד הבית
מרכיבים:
- 3 כפות שמן זית הבית
- גזר גדול קלוף ומגורד
- בצל גדול קצוץ
- 3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים (אפשר גם לקצוץ רק את הגבעול ולהשאיר את העלים שלמים ואח"כ להוציא אותם מהמרק)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית סוכר לבן
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס ציר עוף
- 1 רסק עגבניות (100 גר')
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות (800 גר')
- 7 כוסות מים (2 ליטר)
- 1 כוס של פסטה קטנה למרק (השתמשתי בקונכיות)
מרכיבים - טור שמאלי:
להגשה:
- חופן עלי בזיליקום טריים
- 50 גר' גבינת גרנה פדנו או פרמזן מגורדת
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן זית, מטגנים את הבצל עם הסלרי והגזר למשך כמה דקות.
- מוסיפים מלח, פלפל, את השום הפפריקה והסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ומערבבים.
- שמים את עלי הסלרי בשקית בד לבישול, מוסיפים את המים ושוב מערבבים.
- מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה בינונית ומבשלים את המרק למשך 20 דק'.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים שוב למשך 20 דק'. מוציאים את שקית הבד, מוזגים לצלחות מרק חם, מפזרים עלי בזיליקום וגבינת פרמזן ומגישים עם לחם טרי.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59163