סלט עגבניות תמר ומוצרלה עם טוסט שום בשמן זית
- 10 עגבניות תמר חצויות
- 20 פרוסות מוצרלה (גוש של כ-400 גרם)
- 20 זיתים שחורים דפוקים
- 8 עלי בזליקום חתוכים גס
- שמן זית פיקואל (גם לסלט וגם לצלוחית שליד)
- בגט חתוך לפרוסות דקות (כ 10 פרוסות)
- 6-7 שיני שום טריות קצוצות דק
- כף חומץ בלסמי
הסלט-
- חוצים עגבניות תמר לחצי ומסדרים על צלחת
- בין לבין מניחים פרוסות דקות של מוצרלה
- מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, וזיתים שחורים דפוקים
- מזליפים שמן זית מעל הבאגט
- מורחים את השום על פרוסות הבאגט ומכניסים לתנור חם בחום בינוני לכ 10 דקות
צלוחית שמן הזית לטבילת הבאגט- שופכים לצלוחית שמן זית ועל השמן הזית מוסיפים את החומץ הבלסמי
ממטבחה של עידית אור בר ששת מקורה של גבינת מוצרלה, הוא מחבל קמפניה שבדרום איטליה.
האגדה מספרת כי המוצרלה הראשונה נוצרה במפעל קטן בדרום איטליה, כאשר מעט חלב-באפלו נשפך לתוך כד עם מים רותחים – ויצר גבינה מוצלחת למדי. מקור השם מוֹצרלה הוא מהפועל האיטלקי Mozzare, שפירושו "לחתוך" – שלב חשוב בהכנתה של הגבינה.
מרבית סוגי המוצרלה מורכבות מחלב תאו בלתי מפוסטר. החלב עובר תהליך של צנטריפוגה בעוצמה גבוהה. לאחר מכן, חותכים את הגבינה לגושים. טעמה העדין ומרקמה הרך של המוצרלה הפך אותה לפופולרית מאוד במטבח האיטלקי וברחבי העולם.מכיוון שחלב הבאפלו מהן ייצרו את המוצרלה לא היה מפוסטר, חיי המדף של הגבינה היו קצרים במיוחד.
לכן, רק לעתים רחוקות יצאה גבינת מוצרלה אל מחוץ לגבולות קמפניה. עם התפתחות תהליכי הפיסטור והקרור שאפשרו חיי מדף ארוכים והובלה למרחקים, נפוצה הגבינה ברחבי איטליה ומחוצה לה.החל מהמאה ה-18 קיים ייצור תעשייתי של מוצרלה ברחבי איטליה ובעולם כולו. עדיין, חוות משפחתיות קטנות בדרום איטליה ממשיכות לייצר מוצרלה ביתית ואיכותית בכמויות קטנות עבור לקוחות מקומיים, בטכניקות המסורתיות, שעוברות מדור לדור.