מתכונים
מתכון לטארט פטריות ובצל של קרן אגם
שיתוף פעולה עם ערוץ האוכל.
סוג כשרות:
חלבי
שמן זית בשימוש:
זן ארבקינה
מרכיבים:
לבצק:
- 180 גר' קמח לבן (כוס ורבע)
- 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 2 כפות מים קרים
- 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
- 2 כפות עשבי תיבול קצוצים
מרכיבים - טור שמאלי:
למלית:
- 2 בצלים אדומים פרוסים
- 2 סלסלות פטריות פרוסות (שמפיניון ופורטובלו)
- 3 ביצים
- 2 כפות קוואקר
- 150 גר' גבינת קשקבל/צהובה מגורדת
- 200 גר' פטה כבשים
- 250 מל' שמנת מתוקה/לבישול (מיכל)
- מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
- כמה כפות שמן זית ארבקינה
- מעט טימין
- אבקת פטריות
- היריסיוס ריישי
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- מניחים את הקמח, המלח, החמאה, הפרמזן ועשבי התיבול במעבד מזון ומעבדים כמה שניות.
- מוסיפים 2 כפות מים קרים ומעבדים עוד לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מחממים חמאה ושמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ואבקת פטריות. מטגנים מעט עד אידוי הנוזלים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
- מעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26, מהדקים לדפנות ומעבירים למקפיא 10 דק'.
- בקערה מניחים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים מעט מלח ומעבירים לתבנית עם הבצק, מפזרים מעט טימין.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד הזהבה כ: 45-50 דק'.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391