מתכונים
מתכון לחלה מקומחת מארבע רצועות של קרן אגם
שיתוף פעולה עם ערוץ האוכל
מרכיבים:
לחלה:
- 1 ק"ג קמח לחם/חלה/פימה או מניטובה לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
- 3 כפות שמן זית ארבקינה
- 1 כף מלח דק
- 550-600 מל' (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר מים חמימים)
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- מנפים קמח במיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר במהירות איטית
- מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור
- לשים עוד 8 דקות ומעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי עד שעתיים 0המטרה שהבצק תפח והכפיל את הנפח)
- מוציאים את את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר' כל כדור (התואה 3 חלות בינוניות)
- מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם במעט קמח ומעל מכסים במגבת (15-30 דקות) עד שהכדורים תופחים מעט. מוציאים לכל כדור אוויר ומגלגלים לרצועות.
- קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.
- כשהחלה כמעט תפחה מחממים תנור ל-180 מעלות
בעזרת מסננת קטנה מקמחים את החלה בקמח - אופים בתנור כ: 25-35 דק', תלוי בתנור שלכם ובגודל החלות, הן אמורות לצאת שזופות, מצננים מעט וטורפים.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391