כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
בינוני
מעל שעה

מתכון לחלה מקומחת מארבע רצועות של קרן אגם

שיתוף פעולה עם ערוץ האוכל

תזונה: צמחוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן ארבקינה
מרכיבים:

לחלה: 

  • 1 ק"ג קמח לחם/חלה/פימה או מניטובה לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
  • 3 כפות שמן זית ארבקינה
  • 1 כף מלח דק
  • 550-600 מל' (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר מים חמימים)
תמונת אווירה מתכון לחלה מקומחת מארבע רצועות של קרן אגם
אופן ההכנה:
  1. מנפים קמח במיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר במהירות איטית
  2. מוסיפים שמן קנולה ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור
  3. לשים עוד 8 דקות ומעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי עד שעתיים 0המטרה שהבצק תפח והכפיל את הנפח)
  4. מוציאים את את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר' כל כדור (התואה 3 חלות בינוניות)
  5. מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם במעט קמח ומעל מכסים במגבת (15-30 דקות) עד שהכדורים תופחים מעט. מוציאים לכל כדור אוויר ומגלגלים לרצועות.
  6. קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות.
  7. כשהחלה כמעט תפחה מחממים תנור ל-180 מעלות
    בעזרת מסננת קטנה מקמחים את החלה בקמח
  8. אופים בתנור כ: 25-35 דק', תלוי בתנור שלכם ובגודל החלות, הן אמורות לצאת שזופות, מצננים מעט וטורפים.

 

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59391
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר