מתכונים
מתכון לפיתות יוגורט על מחבת ללא התפחה עם שום ועלי זעתר טריים של קרן אגם
שיתוף פעולה עם ערוץ האוכל
סוג כשרות:
חלבי
שמן זית בשימוש:
זן אסקל
מרכיבים:
מתכון ל-16 פיתות
- 4.5 כוסות קמח לבן רגיל (630 גר')
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר לבן
- 1 כף גדושה מלח דק
- 2 כפות שמן זית אסקל
- 200-250 מל' מי ברז
- 1.5 גביעי יוגורט (300 מל')
- 3 שיני שום כתושות
- חופן עלי זעתר טריים
מרכיבים - טור שמאלי:
לשימון התבנית והפיתות:
- קערה קטנה עם שמן זית אסקל
- 1/4 כוס שומשום
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, מוסיפים לקערה סוכר, מלח, שמן זית וממשיכים לערבל.
- מוסיפים יוגורט ובמזיגה איטית את המים. ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ-150 מל' ולאט לאט תוסיפו.
- כשהמים נטמעים בבצק מוסיפים את השום הכתוש ואת עלי הזעתר.
- ממשיכים לערבל וללוש עוד כ-12 דק' עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מניחים את הבצק לנוח בקערה כ-15 דק'. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 80-90 גר'.
- מכסים אותם במגבת ובינתיים מחממים מחבת בינונית עם מעט שמן זית.
- בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת פיתה ומניחים על המחבת.
- מורחים את חלקה העליון של הפיתה בשמן זית נוסף ומפזרים מעט שומשום. וכאשר מתחילות להיווצר בועות על גבי הבצק מלמעלה, זה הזמן והסימן שלכם להפוך את הפיתה לצד השני ולהמשיך לקלות אותה עוד כדקה.
- מוציאים מהמחבת לצלחת ומכסים ברב מגבת. ממשיכים כך עם כל הפיתות.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442364, 441241, 442241, 445241