מתכון לפסטה על בסיס שמן זית, עגבניות וזיתי קלמטה
מזלונה היא מעדניית שף מקומית בבקעת אונו (על גבול גני תקווה וקריית אונו) המבשלת בכל יום תפריט מגוון ועשיר של אוכל ביתי, איכותי וטרי לקחת הביתה או לאירועים.
מרכיבים:
- 500 גרם פסטה
- 10 עגבניות (רצוי תמר) בשלות חתוכות לרבעים
- חצי כוס שמן זית ארבקינה
- 3 שיני שום חתוכות גס
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 100 גרם ארטישוק רבעים בגריל
- חופן עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה. לא לשכוח להוסיף מלח למים
- מחממים מחבת רחב, מוסיפים את שמן הזית, העגבניות, השום, המלח והפלפל. מבשלים על אש גבוהה 7 דקות. מערבבים תוך כדי עד לריכוך העגבניות
- מוסיפים את הזיתים, את הבזיליקום, הארטישוקים ואת הפסטה. מערבבים בקלילות ומתקנים תיבול אם צריך
- אפשר להוסיף גם 100 גרם גבינת המאירי מפוררת או 100 גרם מוצרלה באפאלו
- בתאבון!!!
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442333, 441233, 442233, 445333
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'