מתכון לפטאייר במילוי זעתר וסומק של אורלי דהן חרמש
המתכון באדיבותה של אורלי דהן חרמש המוכשרת
מרכיבים:
למילוי:
- 300 גרם עלי זעתר טרי שטופים
- 1 כף שטוחה מלח
- 4 כפות שמן זית ארבקינה
- 1 בצל בינוני קצוץ בינוני
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סומאק
- מיץ מלימון גדול
מרכיבים - טור שמאלי:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 או יותר כוס מים חמימים
להכנה: עוד 3 – 4 כפות שמן זית ארבקינה
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני שמים מים וכף מלח ומרתיחים את עלי הזעתר כ 15 – 20 דקות (כדי להוציא מהם את המרירות שלפעמים קיימת בזעתר), מסננים ושמים בצד
- מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הזעתר, מלח, פלפל, סומאק ומיץ לימון ומערבבים
- מבשלים יחד כמה דקות עד שהנוזלים הצטמצמו, מקררים בצד
להכנת הבצק
- בקערה קטנה שמים את המים החמימים והשמרים ומערבבים
- בינתיים שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר, מותקן עם וו הלישה. ניתן בהחלט ללוש ביד
- כשהשמרים נמסו (תוך כמה דקות) מוסיפים לקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. אם נראה לכם שהבצק מעט יבש ניצן להוסיף מעט מים, או מעט קמח אם ההיפך
- כשהבצק חלק ומאוחד, מכסים בניילון נצמד או מגבת נקייה ולחה, מתפיחים בצק כ-45 או שעה
- מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מרדדים לעלה דק, 3 – 4 מ"מ
- בעזרת חותכן עגול, אני השתמשתי בחותכן בקוטר 7 ס"מ, קורצים עיגולים
- במרכז כל עיגול בצק מניחים כף מהמילוי וסוגרים למשולש, כמו שסוגרים לאוזני המן, מניחים את המשולשים על מגבת נקייה, יבשה ומקומחת (אין צורך להתפיח שוב את המשולשים)
- במחבת טפלון שמים כף שמן זית ומדליקים את האש ללהבה בינונית – נמוכה
- מניחים כמה משולשים יחד במחבת, רצוי לשטח אותם מעט, ומטגנים עד להזהבה בשני הצדדים עד להזהבה. 3 – 4 דקות מכל צד בערך
ניתן לשמור את המילוי והבצק (מכוסה) במקרר לשימוש מאוחר יותר, או להכין מכל הכמות. לשיקולכם, נשמר הייטב במקרר.
מומלץ לחמם לפני ההגשה, בתיאבון!
הערות-
- במקום זעתר – אפשר להשתמש בעלי וגבעולי מנגולד
- ניתן להוסיף למילוי פירורי גבינה פטה.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה