סינטה בשמן זית פיקואל
המתכון הוא פרי פיתוח של שף צעיר ומוכשר: נוי….. וניר מ"הבשר של ניר"
מרכיבים:
- נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
- 2 ל' שמן זית פיקואל
- מלח גס מתובל
- מדחום לבשר
אופן ההכנה:
- משרים את הסינטה (בסיר הבישול) בשמן זית פיקואל למשך מספר שעות (לדקור את הבשר כדי שהשמן יחדור פנימה)
- מחממים תנור ל- 185 מעלות
- כשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הנתח על הרשת, כשהמדחום תקוע בבשר לכל אורכו
- לאחר כ- 15 דקות מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות עד שהמדחום מראה טמפ' של 40-45 מעלות בתוך הבשר ומוציאים
- בינתיים מחממים את שמן הזית בסיר בו היה מושרה הבשר עד לטמפ' של 140 מעלות (בעזרת המדחום)
- מכניסים את הנתח לתוך השמן החם וכל כמה זמן מסובבים את הנתח בתוך השמן עד שהמדחום שבתוך הבשר מראה טמפ' של 58 מעלות, יש לזכור כי גם אחרי שמוציאים את הבשר מהשמן הוא ממשיך להתבשל- אז מי שאוהב את הבשר במידת צלייה מידיום רייר- יש להוציא את הבשר בחום של 53 מעלות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59392
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442357, 441272, 442272, 445272
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה