מתכון לקציצות בשר סלק ורימונים
קציצות בשר מתקתקות, נהדרות לארוחת חג
מרכיבים:
לקציצות-
- 1 ק”ג בשר בקר טחון (ניתן להחליף חצי מהכמות בבשר כבש)
- 2 יח’ בצל לבן
- 2 כפות שמן זית קורנייקי
- 4 שיני שום
- 1 יח’ סלק
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 יח’ ביצה
- בהרט
- מלח ופלפל
מרכיבים - טור שמאלי:
לנוזל הבישול-
- 3 כפות שמן זית קורנייקי
- 1 בצל לבן
- 4 שיני שום
- 1 חב’ מנגולד (עלי סלק)
- 3 יח’ סלק מבושל
- 3 כוסות ציר עוף
- 6 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סילאן או דבש ענבים
- בהרט
- מלח ופלפל
- גרעיני רימון
אופן ההכנה:
הקציצות-
- קולפים את הבצל והשום וקוצצים קטן
- קולפים את הסלק ומגרדים בפומפיה דקה
- מערבבים יחד את הבשר, הירקות, פירורי הלחם, הביצה והתיבול, מכדררים לקציצות
מכינים את הרוטב-
- מטגנים את השום והבצל בשמן זית
- בינתיים חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר
- חותכים את עלי המנגולד ומוסיפים לתערובת
- מוזגים 3 כוסות ציר עוף
- מוסיפים את רכז הרימונים, הסילאן, הבהרט ומתבלים במלח ופלפל
- מביאים לרתיחה
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים כחצי שעה
- מוסיפים את גרגרי הרימון מעל ומגישים חם
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59390
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442401, 441296, 442296, 445296
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה