קובה מטוגן עם ארבקינה של השף ישראל אהרוני
לבצק-
- 1.5 כוסות בורגול דק מושרה במים קרים כחצי שעה
- 250 ג' בשר טרי (כבש או בקר), טחון דק
- 2 בצלים קלופים, טחונים וסחוטים
- 2 כפות קמח
- 1 ביצה
- מעט אבקת צ'ילי חריף
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
להגשה -
- טחינה
למילוי-
- רבע כוס שמן זית ארבקינה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שינים שום, כתושות
- 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
- 500 גרם בשר, טחון
- 1 כף נענע יבשה
- 1 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות צנוברים, קלויים
- 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
הבצק-
- מסננים את הבורגול וסוחטים מעט
- מערבבים אותו עם שאר מרכיבי הבצק ולשים כ 5 דקות, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה
- מקררים כשעה
המילוי-
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל, השום והפלפל החריף כ-2 דקות
- מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משחים יפה
- מסירים מהאש, מוסיפים את הצנוברים, הפיסטוקים והפטרוזיליה, מערבבים ומקררים
הקובה-
- משמנים את כפות הידיים
- צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג
- בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים
- מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר
- ממלאים את הגומה בבשר
- מכסים את המילוי בבצק ומהדקים
- מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור ומניחים על מגש. ככה עושים עם כל הכמות
- מעצבים את הכדורים לצורה האופיינית לקובה – מחודד בקצוות
- מכסים את המגש ומניחים בצד (או שומרים במקרר עד זמן הטיגון)
- לפני ההגשה מטגנים את הקובה בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים לגמרי
עוד מידע על קובה:
קובה– משמעה בערבית, כדור. הקובה יכולה להיות מבושלת או מטוגנת. המעטפת החיצונית שלה עשויה בורגול עם סולת או קמח, אורז או תפוחי אדמה. המילוי מורכב לרוב מבשר בקר או כבש, מעורבב עם בצל ותבלינים (פלפל שחור, מלח וכו'). קובה מטוגנת נחשבת למאכל הלאומי בעיראק ובעיקר במוסול. מאלה לא נמאס אף פעם: קובה שחומים ופריכים. דפנותיהם דקים והם מלאים עד להתפקע במילוי בשר טחון מתובל להפליא. ידיים משומנות במעט שמן זית יקלו עליכם את עבודת העיצוב.