ביף בורגיניון עם חבושים ואסקל
תבשיל סתווי מנחם
מרכיבים:
- 3 כפות שמן זית אסקל
- 600 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (צלי כתף)
- 2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1/2 ראש שום קלוף
- 2 חבושים קלופים חתוכים גס
- 1 בקבוק יין אדום יבש משובח
- 5 יח פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- 1 כף סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן ומטגנים את הבשר ומוציאים
- מטגנים את הירקות, מחזירים את הבשר ומוסיפים את כל שאר חומרי הגלם
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה (אם היין לא מכסה את כל חומרי הגלם אפשר להוסיף מעט מים)
- מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או ממשיכים לבשר מכוסה על אש נמוכה עד לריכוך הבשר (כשעה וחצי)
- מוציאים את השר ומצמצמים את הנוזל על אש גבוהה
- מתקנים טעמים, מחזירים את הבשר ומגישים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442364, 441241, 442241, 445241
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה