מתכונים
כרעיים עוף במרינדת שמן זית, דבש וחומץ בלסמי עם פסטו פיסטוק
המתכון הוצג ע"י פיליס גלזר בכנס שמן הזית הבינלאומי 2011 Terraolivo
סוג כשרות:
בשרי
שמן זית בשימוש:
זן אסקל
מרכיבים:
- 12 כרעיים עוף ללא עצם ועור
- ½ כוס דבש
- 6 כפות חומץ בלסמי
- 6 כפות שמן זית אסקל
- 2 כפות אורגנו יבש
- 8 שיני שום כתושות + 2 שיני שום שלמים, מחולקים
- מלח
- פלפל
מרכיבים - טור שמאלי:
לפסטו -
- 2/3 כוס פיסטוקים מקולפים
- 2 כוסות דחוסות עלי תרד טריים קצוצים גס
- 1 כוס דחוסה עלי בזיליקום קצוצים גס
- ½ כוס שמן אבוקדו או שמן זית כתית מעולה
- ½ 1 כפות קליפת לימון טחון
- 2/3 כפיות מיץ לימון טרי
- מלח גס לפי הטעם
- עלי אורגנו לקישוט
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- שוטפים את הכרעיים ומייבשים (אין להוריד שומן)
- בקערה לא מתכתית, מערבבים דבש, חומץ,שמן זית, אורגנו, שמן זית, מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- מוסיפים את הכרעיים למרינדה, הופכים, מכסים ומקררים לפחות שעתיים או כל הלילה
- הופכים מדי פעם, מחממים את התנור ל-200 מעלות
- שמים את הכרעיים בתבנית אפייה עם החלק העליון כלפי מטה ויוצקים מלמעלה את הרוטב
- צולים בתנור עד שהעוף זהוב-שחום, 20-30 דקות
- מסובבים את התבנית באמצע הצלייה כדי שיזהיב באופן אחיד
מכינים את הפסטו -
- בקערת מערבל חשמלי
- טוחנים את הפיסטוקים
- מוסיפים את התרד והבזיליקום עם 2 שיני שום וטוחנים בפולסים
- בזמן שהמעבד פועל, מוסיפים את שמן הזית וממעבדים עד למרקם חלק
- מעבירים לקערה ומוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון
- מתבלים במלח ופלפל
להגשה -
- שמים 1-2 כרעיים על כל צלחת ויוצקים למעלה פסטו
- מקשטים בפלפל שחור גרוס ועלי אורגנו טריים.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442364, 441241, 442241, 445241