מתכונים
מתכון לטארט טאטין מלוח עם כרוב אדום ובשר טחון
מנה צבעונית ומרשימה: טארט הפוך מכרוב אדום ובשר טחון, על בסיס בצק עלים פריך שמחביא בתוכו כרוב אדום מקורמל בעדינות עם בלסמי וסירופ מייפל.
מרכיבים:
- 1 עלה בצק עלים
- 1 כרוב אדום קטן
- שמן זית לצ'ינו
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות סירופ מייפל
- 250 גרם בשר טחון מתובל לקבב (חצי כפית מלח, חצי כפית בהרט וחופן פטרוזיליה קצוצה דק)
- טחינה ישראלית
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
- חממו תנור ל־180 מעלות.
- חתכו את הכרוב האדום לפרוסות דקות, תוך הקפדה שלא יתפרק יותר מדי.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזגו בנדיבות שמן זית, את הבלסמי והמייפל וערבבו.
- תבלו במלח ופלפל.
- פזרו את פרוסות הכרוב על כל השטח. תבלו שוב במלח ופלפל.
- הניחו את מסת הבשר הטחון המתובל על הכרוב ופזרו באופן אחיד על כל השטח.
- הניחו מעל הבשר את עלה בצק העלים, הסירו את נייר האפייה, והדקו את הקצוות בעזרת אצבעותיכם או מזלג.
- נקבו מעט את הבצק ואפו כ־40 דקות ב־180 מעלות (או עד שהבצק מזהיב לגמרי).
- עם הוצאת התבנית מהתנור, הפכו את הטארט בעדינות והסירו את נייר האפייה.
- מזגו מעל בנדיבות טחינה משומשום ישראלי וקשטו בפטרוזיליה קצוצה.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
80315
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442401, 441296, 442296, 445296