מתכון לכבד קצוץ בזרעוני כמון
המתכון מופיע באתר באדיבות ארז קומרובסקי מ"לחם ארז" ו"בית הספר לבישול גלילי".
- 1 ק"ג כבד עוף נקי
- 1.3 ק"ג בצל קצוץ דק
- 1 כוס שמן זית אורגני
- 1 כף גרגרי פלפל שחור
- 1/2 כף גרגרי פלפל ירוק
- 1 כפית גרגרי פלפל אדום
- 1 כפית זירעוני כמון
- מלח ים גס לפי הטעם
- 2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
- במחבת עבה מחממים 3/4 כוס שמן זית מטגנים על להבה נמוכה את הבצל הקצוץ כ-3/4 שעה, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהבצל מזהיב
- מחממים מחבת ברזל על הלהבה הגבוהה ביותר, עד שמתלהטת
- כותשים את כל התבלינים ומצפים בהם את הכבדים עם מעט שמן זית
- צורבים את הכבדים על המחבת הלוהטת כדקה מכל צד ונזהרים שלא לייבש אותם. פנים הכבדים צריכים להישאר ורודים לגמרי
- מוציאים את הכבדים מהמחבת. מערבבים עם הבצל הקצוץ המטוגן וקוצצים דק
- מוסיפים רבע כוס שמן זית
- מתבלים במלח ים גס
לפי הטעם הגשה-
מטפטפים מעט סילאן ומגישים מיד (הכבד הקצוץ הזה לא עובר מקרר)
ארז קומורובסקי בביתו שבמושב מתת, מנחה סדנאות של אפיה ובישול אקולוגי שורשי המשתמש בצמחיה הטבעית שבאזור ובירקות אורגניים הגדלים "עם יחס אישי צמוד", אותם קוטפים המשתתפים ישר מהערוגות. החל מחודש ספטמבר 2011, משתתף ארז בתכנית "שף, תטעם" בקניון שרונים – הוד השרון. במסגרת הסדנאות, מבשלים שפים מובילים מאכלים שונים בעזרת הקהל. לאחר ההכנה, משתתפים הצופים בטעימת המאכלים. צילם את המנה: איתיאל ציון.